17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDrumul Filiaşi - Melineşti, la mila ploii

Drumul Filiaşi – Melineşti, la mila ploii

Ultimele gropi din drumul Filiaşi – Melineşti, care va costa judeţul Dolj peste 17 milioane de lei, vor fi astupate în câteva zile. Comisia de recepţie ar trebui să se grăbească până nu dă o ploaie sănătoasă şi se scurge tot asfaltul turnat timp de nouă ani.

 

Cei 15 km modernizaţi ai drumului Filiaşi – Melineşti se apropie cu paşi repezi de recepţia lucrărilor, după care se va pune capac la 17 milioane de lei băgaţi în acest drum. Pentru că durerile facerii acestui drum au durat nouă ani, timp în care ce s-a construit a mai crăpat, acum se astupă de zor cele câteva găuri din asfalt. Că drumul aşteaptă comisia de recepţie care va pune cruce milioanelor înghiţite o dovedeşte şi nisipul proaspăt pus de o parte şi de alta a şoselei, pentru a masca marginea neregulată a asfaltului turnat. La prima ploaie torenţială, tot nisipul se va scurge în şanţ, iar apa va săpa pe sub pătura de asfalt până va produce obişnuitele „gâlci“, ce se vor transforma ulterior în gropi. Şoseaua n-a fost construită uşor bombată pe axul drumului, pentru a permite scurgerea naturală a apelor pluviale, fapt pentru care marginea groasă a asfaltului se va decoji la primele ploi.

Cum nici un oficial din consiliul judeţean n-a văzut proiectul drumului, este posibil ca proiectantul să nu fi prevăzut drumul, care va înghiţi 17 milioane de lei, nici cu rigoli de scurgere a apelor pluviale şi nici cu alte accesorii obligatorii pentru un drum judeţean dintr-o ţară europeană.

Deşi la mijloc sunt mulţi bani cheltuiţi deja, noi, contribuabilii de rând, nu avem decât să sperăm că membrii comisiei de recepţie se vor uita şi pe proiect, şi pe şosea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII