21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul, în flăcări

Doljul, în flăcări

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au avut miercuri 14 intervenţii pe raza judeţului, majoritatea la stingerea incendiilor de vegetaţie uscată.

Secţia de Pompieri Băileşti a avut cele mai multe solicitări, şase, în localităţile Boureni, Băileşti, Galicea Mare, alt incendiu în Băileşti, în zona haltei CFR Boureni şi la o societate comercială. Conform ISU Dolj, toate incendiile au izbucnit de la resturi de ţigară aruncate la întâmplare de persoane neidentificate.

În zona Bechet – Dobreşti, patru hectare de teren acoperit cu vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări, Garda de Intervenţie Bechet a primit trei solicitări pentru stingerea incendiilor, iar a patra solicitare, în judeţul Olt, pe raza comunei Ştefan cel Mare.

Pompierii din Calafat au avut două intervenţii, dintre care una la rampa de gunoi din localitatea Basarabi, care a luat foc. Detaşamentul 1 Craiova a intervenit miercuri pentru stingerea incendiului ce a izbucnit la locuinţa lui Cristian S., din comuna Greceşti, sat Busu, unde, din cauza jarului nestins şi lăsat nesupravegheat, flăcările au cuprins bucătăria casei şi adăpostul de animale.

Pe raza Craiovei, în zona Banu Mărăcine, şapte hectare de teren cu vegetaţie uscată au ars din cauza unei ţigări aruncate la întâmplare, incendiu fiind stins de pompierii din cadrul Detaşamentului 2.

Conform ISU Dolj, altă cauză majoră a incendiilor izbucnite în această perioadă este aprinderea voluntară a miriştilor de către proprietari, pe fondul campaniei de recoltare a păioaselor. Pompierii avertizează că arderea miriştilor se poate sancţiona cu amendă de la 3.000-6.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, şi de la 25.000-50.000 de lei, pentru persoanele juridice. Aprinderea voluntară a miriştilor se face numai după luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului, cu supraveghere permanentă şi cu informarea serviciului pentru situaţii de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII