16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBCR, ţinta unui atac de tip phishing

BCR, ţinta unui atac de tip phishing

Mii de posesori de carduri de la Banca Comercială Română (BCR) au fost, miercuri şi joi, ţinta unei tentative de fraudă de tip phishing, prin mesaje primite în căsuţele de e-mail sub denumirea „BCR – Noi măsuri de securitate pentru protecţia dumneavoastră“.

„Mai multe persoane au primit un mesaj pe e-mail de la adresa falsă [email protected], prin care li se cereau date de identificare confidenţiale privind cardul – numărul de card, codul PIN, codul CVV al cardului, parola de securitate“, se precizează într-un comunicat al băncii.

Atacul a fost depistat la primele ore ale dimineţii şi a fost oprit, pagina electronică de colectare a datelor fiind dezactivată în mai puţin de trei ore.

„Precizăm că BCR nu solicită niciodată astfel de informaţii de identificare sau actualizare a datelor clienţilor. Mai mult, banca recomandă permanent utilizatorilor de card să nu divulge nimănui, sub nici un motiv, date precum codul PIN sau parole de securitate“, mai avertizează comunicatul băncii.

De la începutul acestui an şi până în prezent, şi clienţi ai altor bănci – printre care Bancpost, Piraeus Bank sau BRD-SocGen – au fost ţinta unor atacuri de tip phishing, informează NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII