16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuprapuneri de proprietăţi la Primăria Şimian

Suprapuneri de proprietăţi la Primăria Şimian

MEHEDINŢI. Apariţia în anul 2005 a Legii nr. 247 privind reforma în domeniul proprietăţii a reprezentat o nouă speranţă pentru cei care au încercat să-şi redobândească pământurile confiscate în timpul regimului comunist. Cu toate acestea, din 2005 şi până în prezent, au existat numeroase persoane, aparent cu dreptatea de partea lor, care nu au reuşit să obţină ceea ce au avut în proprietate.

Un astfel de caz este şi cel al unui bătrân din comuna Şimian, Nicolae Bornea, care încearcă de aproape trei ani să intre în posesia unui teren de peste şapte hectare. În acest teren este cuprinsă şi curtea casei, care din actele statului a dispărut, dar care în actele de proprietate ale omului există.

 

Un dosar de retrocedare, lăsat în uitare

 

Nicolae Bornea i-a explicat noului primar al comunei Şimian că încercările sale de a revendica acest teren au fost zădărnicite de modul în care comisia locală de fond funciar a analizat şi soluţionat cererea depusă în baza Legii nr. 247/2005.

Omul a explicat că, deşi chiar din 2005 a depus la comisia locală de fond funciar Şimian o cerere prin care a revendicat pământurile, prezentând şi documentele care să-i ateste dreptul de proprietate, soluţionarea dosarului a fost amânată de vechea conducere a primăriei, până când pe respectivele suprafeţe au fost împroprietărite alte persoane.

„Am înaintat numeroase adrese, prin care solicitam să ni se dea un răspuns la cererea formulată, însă s-a ajuns până acolo încât ni s-a spus că nici măcar nu avem depus un dosar în baza Legii nr. 247. Iar, între timp, primăria a emis un titlu de proprietate şi a împroprietărit alte persoane, respectiv Dan Firu, administratorul vechiului SMT, unde îşi desfăşoară acum activitatea un italian care face bitum“, i-a spus bătrânul primarului Ion Ghinescu.

Edilul-şef a spus că aşteaptă ca prefectul de Mehedinţi să valideze comisia de fond funciar de la Primăria Şimian.

„Sunt foarte multe probleme de acest gen. Vom lua la puricat toate titlurile de proprietate eliberate. Cred că peste 60% din titluri sunt cu probleme, dar le promit oamenilor că o să le rezolv pe toate“, a declarat Ion Ghinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS