17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Cununie religioasă fără copilul mirilor

Un pastor anglican care oficia o căsătorie le-a cerut mirilor să-l scoată afară din biserică pe fiul lor de doi ani, pe motiv că făcea prea mult zgomot şi deranja nuntaşii în timpul ceremoniei. După cum informează Yahoo!News, Ashley şi Vicky Thorpe nu au prea putut să se bucure de cununia lor religioasă, pentru că au fost ocupaţi să-l ducă afară pe micuţ. Dioceza de care aparţine pastorul David Cameron a demarat deja o anchetă în acest sens.

O firmă de curăţenie angajează personal dezinhibat

O firmă de curăţenie din Marea Britanie a publicat o ofertă de angajare, prin care urmăreşte să recruteze femei şi bărbaţi dispuşi să facă menajul în casele şi birourile clienţilor, purtând doar un şorţ, informează site-ul Zigonet.com. Firma Knobs ‘n’ Knockers promite că va plăti în jur de 13 euro pe oră tuturor celor doritori să-şi exercite atribuţiile funcţiei de menajeră. În anunţ se precizează faptul că toţi candidaţii trebuie să aibă „un fizic plăcut şi o prezenţă agreabilă“ şi că uniforma – şorţul – va fi pusă la dispoziţie de firmă. Reprezentanţii agenţiei de ocupare a forţei de muncă prin care a fost publicat anunţul s-au angajat să verifice personal dacă doritorii sunt conştienţi de condiţiile de lucru care le sunt propuse, şi, eventual, să se „delecteze“ cu calităţile fizice şi abilităţile de lucru ale candidaţilor.

A scăpat de hoţ, oferindu-i o ceaşcă de ceai

O femeie din Japonia şi fetiţa ei de şase luni au fost atacate de un răufăcător în blocul în care locuiau, dar au scăpat tefere după ce mama a reuşit să calmeze hoţul oferindu-i o cană cu ceai şi un umăr pe care să plângă. Potrivit Reuters, femeia de 30 de ani se plimba în scara blocului împreună cu fiica ei şi a fost agresată de un bărbat înarmat cu un cuţit, care i-a cerut bani. Când proaspăta mămică i-a spus bărbatului că nu are nici un ban la ea, acesta a obligat-o să intre în apartament, iar el a mers după ea. Sperând să reuşească să-l calmeze, femeia s-a oferit să-i facă hoţului un ceai, timp în care el a lăsat cuţitul jos şi a început să vorbească despre viaţa lui. Curajoasa japoneză i-a dat acestuia 10.000 de yeni, echivalentul a 93 de dolari, după care a ieşit din apartament şi a sunat imediat la poliţie de la un telefon public. Oamenii legii au ajuns imediat la locul faptei, dar nu l-au mai găsit acolo pe hoţ, care probabil se mulţumise cu ceaiul şi cu „prada“ pe care le primise.

Shakira vrea libertate pentru toţi ostaticii din Columbia

Shakira a promis că va continua campaniile prin care militează pentru eliberarea ostaticilor ţinuţi în Columbia, ţara ei natală. După cum informează site-ul starpulse.com, superstarul latino se poate lăuda că, de curând, a reuşit să negocieze eliberarea a 15 persoane care au fost ţinute prizoniere de organizaţia Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia, timp de şase ani. În urma activităţii sale prestate în beneficiul ostaticilor, Shakira susţine că în Columbia războiul împotriva terorismului este departe de a se fi terminat. Într-o scrisoare deschisă adresată foştilor ostatici, cântăreaţa, împreună cu alţi colegi de breaslă, printre care şi Alejandro Sanz, Miguel Bose, Juanes şi Carlos Vives, a promis că va continua să lupte până în momentul în care toţi cei aflaţi în captivitate vor fi eliberaţi. „Vom continua să facem ceea ce facem acum până îi vom vedea pe toţi liberi. Nu vom avea odihnă până când nu îi vom vedea şi săruta pe toţi cei care au căzut prizonierii unor oameni fără conştiinţă“, a scris Shakira.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS