21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarii, neinteresaţi de reactualizarea PUG-urilor

Primarii, neinteresaţi de reactualizarea PUG-urilor

Edilii comunelor din Gorj nu sunt interesaţi de reactualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG), riscând ca activitatea primăriei de a elibera autorizaţii de proprietate să fie blocată.

 

GORJ. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii (IJC) Gorj sunt nemulţumiţi întrucât majoritatea primarilor din judeţ nu-şi dau interesul în ceea ce priveşte acţiunea de reactualizare a Planurilor Urbanistice Generale (PUG). Vasile Popescu-Purcel, inspectorul-şef al IJC Gorj, susţine că peste 80% dintre primăriile din judeţ nu au PUG-ul actualizat. „Este o problemă care trebuie rezolvată, pentru că, dacă până la sfârşitul anului primarii din judeţ nu demarează procedurile pentru reactualizarea PUG-ului, ei nu vor mai putea să emită autorizaţii de construire. Asta va însemna că o bună parte din activitatea acelei primării va intra în colaps. Sunt PUG-uri în care nu apar monumente istorice, situri arheologice, zonele de risc pe care nu se mai dau autorizaţii de construire“, a declarat Vasile Popescu-Purcel. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au început demersurile legale pentru a reactualiza PUG-ul, acelaşi lucru întâmplându-se şi la Primăriile Motru, Turceni şi Târgu Cărbuneşti.

 

Există riscul paralizării activităţii CJ

 

Pentru ca lucrurile să intre în normal, reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj trebuie să încerce să-i impulsioneze pe edilii din judeţ, altfel, în momentul în care o primărie nu va mai avea dreptul de a emite autorizaţii de construire, cetăţenii vor veni la CJ Gorj, pentru a face rost de acte. „Există riscul paralizării activităţii consiliului judeţean. Lunar, se emit mii de autorizaţii şi ce ar însemna ca mii de oameni să vină la consiliu? De aceea, am hotărât că vom organiza întâlniri în teritoriu cu primarii, pentru a le explica tot ce trebuie să facă referitor la reactualizarea PUG-ului“, a mai spus Vasile Popescu-Purcel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS