15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 300 de note modificate la bac

Peste 300 de note modificate la bac

Peste 900 de absolvenţi de liceu doljeni care au depus contestaţii la examenul de bacalaureat nu şi-au găsit dreptatea în recorectarea lucrărilor, notele lor iniţiale rămânând neschimbate.
„Din cele 1.264 de contestaţii depuse, 919 note au rămas neschimbate, iar 345 au fost modificate. Dintre acestea, 51 au fost sub 5, iar după contestaţii, candidaţii au obţinut note peste 5. Dacă media obţinută de ei acum este minimum 7, aceştia pot promova examenul de bacalaureat“, a explicat Angela Soare, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
Cele mai multe note modificate în urma recorectării lucrărilor au fost la matematică, 110, şi la limba şi literatura română, 108.
ISJ Dolj nu a terminat de centralizat toate rezultatele contestaţiilor până la închiderea ediţiei, astfel că nu se ştie deocamdată câţi elevi au promovat examenul de bacalaureat după contestaţii.
„Încă se lucrează la centralizarea datelor şi nu ştim cu cât s-a modificat procentul de promovabilitate şi câţi candidaţi au reuşit să ia examenul, după contestaţii.
Mâine ( azi – n.r.) vom avea toate aceste informaţii“, a menţionat Angela Soare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU