10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTăbăcesc pe Tabaci

Tăbăcesc pe Tabaci

Pe strada Tabaci, din Craiova, constructorii vor să aplatizeze valurile din carosabil, despre care ziceau că au aflat de la redactorii Gazetei de Sud.

Lucrările de refacere a străzii Tabaci au început luni, când Hidroconstrucţia SA, firma care a asfaltat-o, a obţinut de la Primăria Craiova şi de la poliţie avizele necesare pentru intervenţie. Documentaţia a fost depusă încă din 24 iunie, la o zi după ce reprezentanţii societăţii au aflat de la ziarişti că Tabaci nu mai e stradă. „Acum am fost şi eu pe Tabaci, pe unde nu mai trecusem de câteva luni. Aveţi dreptate. Într-o săptămână sau cel mult două vom intra pe stradă şi vom reface carosabilul“, declara şeful de lucrări al Hidroconstrucţia SA, Dumitru Hornoiu, pe 23 iunie. Calea de acces către Spitalul Judeţean şi către Ambulanţă este de departe cea mai distrusă arteră de circulaţie din Craiova. Înţesată de taximetre şi traversată zilnic de mii de maşini, spartă de constructorii care introduc în subsol diverse reţele de utilităţi, strada Tabaci a devenit un pericol: o mare zbuciumată de asfalt, cu valuri pe care autovehiculele pot rămâne oricând suspendate. Lovitura de graţie i-a fost aplicată în 2007, când au fost amplasate sub ea conductele de canalizare. La data finalizării acestei lucrări, carosabilul arăta destul de circulabil, însă era doar o iluzie. Tabaci nu a mai ieşit din iarnă stradă, ci doar ceea ce au demonstrat redactorii GdS pe 23 iunie 2008. Reprezentantul Hidroconstrucţia SA, Dumitru Hornoiu, spune că, în timp, pământul s-a compactat şi s-a scufundat, trăgând după el asfaltul. Lucru care s-ar putea întâmpla şi în toamnă, când este preconizat să fie amenajată şi o nouă reţea de apă potabilă pe strada Tabaci.

 

Rămâne bulevardul Râului

 

Bulevardul Râului, tocat tot din cauza lucrărilor de canalizare, ar fi trebuit redat traficului pe sensul de circulaţie strada Brestei – bulevardul Ştirbei Vodă, în mai 2008. Imposibil, atâta vreme cât lucrările nu numai că nu s-au terminat, dar mai sunt şi suspendate în anumite puncte, unde canalizarea nu mai poate fi construită conform soluţiilor iniţiale, din cauza condiţiilor nefavorabile din subsol. Proiectul nici nu poate fi abandonat, ceea ce înseamnă că agonia se va prelungi. Hidroconstrucţia SA a solicitat deja prelungirea perioadei de închidere a străzii, „până la finalizarea lucrării“. „Este greu de spus când se va finaliza. Deocamdată, suntem în stadiul de adoptare a unei noi soluţii tehnice“, a spus inginerul Dumitru Hornoiu.

În această săptămână, reprezentanţii Companiei de Apă „Oltenia“ SA şi consultanţii vor decide soarta bulevardului Râului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII