10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStaţiunile vâlcene, în atenţia OJPC

Staţiunile vâlcene, în atenţia OJPC

VÂLCEA. Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Vâlcea au efectuat 26 de controale, în urma cărora au aplicat amenzi contravenţionale. Inspectorii au supravegheat în pieţe condiţiile de depozitare, condiţiile de expunere, calitatea şi încadrarea în data durabilităţii minimale, data-limită de consum, etichetarea, publicitatea prin cataloage şi afişarea preţului în cazul alimentelor perisabile.

Activitatea de control s-a desfăşurat în supermarketuri şi au fost verificate, în principal, produsele lactate proaspete, produsele de cofetărie şi patiserie, îngheţata şi alimentele congelate.

Având în vedere temperaturile ridicate, inspectorii OJPC Vâlcea vor merge în controale în toate staţiunile şi în ştrandurile vâlcene. Se va verifica dacă se respectă comercializarea produselor alimentare şi nealimentare în condiţii optime. Se vor verifica unităţile de alimentaţie publică, din afara structurilor de primire turistică. De asemenea, o atenţie deosebită se va acorda produselor cosmetice vândute pe plajă. Nici serviciile de cazare în structurile de primire turistică nu vor fi neglijate de inspectorii vâlceni. „Recomandăm consumatorilor ca, în perioada vacanţelor şi a concediilor, să fie atenţi atunci când îşi aleg alimentaţia şi să nu consume produse cu termene expirate“, atenţionează Beatrice Iulia Alexandru, inspector-şef adjunct în cadrul OJPC Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII