17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCodul de bune practici, apreciat de Consiliul Concurenţei

Codul de bune practici, apreciat de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei consideră că, în condiţiile actuale de piaţă, „Codul de bune practici pentru comerţul cu produse agroalimentare“, încheiat între reţelele de supermarketuri şi producători, nu contravine în mod expres legislaţiei în domeniul concurenţei, se arată în comunicat de presă, transmis ieri agenţiei NewsIn.

„Prin formularea sa generală, această declaraţie de principii nu conţine clauze de natură să încalce legislaţia în domeniul concurenţei. Cu toate acestea, în situaţia în care prin aplicarea acestui cod s-ar ajunge ca agenţii economici semnatari să recurgă la înţelegeri sau practici anticoncurenţiale, Consiliul Concurenţei îşi rezervă dreptul de a interveni“, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu.

Reprezentanţii patronatelor din industria alimentară şi cei ai marilor lanţuri de magazine au semnat „Codul de bune practici pentru comerţul cu produse agroalimentare“, act a cărui intrare în vigoare era condiţionată de avizul Consiliului Concurenţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS