11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAerul din saloane, sufocant pentru pacienţi

Aerul din saloane, sufocant pentru pacienţi

Temperaturi foarte ridicate se fac simţite şi în saloanele unităţilor medicale din Gorj, unde pacienţii, ca să se mai răcorească, pun cearşafuri în geamuri, stau aproape dezbrăcaţi sau îşi fac evantaie din ziare, cartoane, reviste.

GORJ. Căldură mare în saloanele unităţilor medicale din Gorj. La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, pacienţii nu mai ştiu cum să scape de aerul sufocant din saloane. Din cauza temperaturilor de peste 36 de grade Celsius, înregistrate în aceste zile în oraş, cel mai rău suferă copiii internaţi în Secţia de pediatrie. „Este sufocant în salon, de aceea am ieşit cu fetiţa pe hol, să ne mai aerisim. Seara ies în curtea spitalului, nu se poate dormi înăuntru până târziu“, a spus Gina, una dintre mămicile internate cu fiica sa. Potrivit medicului Dumitru Butulescu, şeful Secţiei de pediatrie, angajaţii unităţii fac tot posibilul să le uşureze zilele de internare pacienţilor: „Se încearcă o mai bună aerisire a saloanelor. Seara, pacienţii ies în curtea spitalului, iar peste zi se pun cearşafuri în geam, care se umezesc cât mai des. Este dificil, deşi, momentan nu ar trebui să ne plângem, pentru că avem doar 66 de copii internaţi, adică nu sunt înghesuiţi în saloane“, a precizat medicul Butulescu.

Pacienţii se dezbracă pentru a scăpa de căldură

 

„Este insuportabil, dar nu am ce să fac. Boala nu-mi permite să stau acasă, am nevoie de tratament în spital. Noaptea nu putem dormi din cauza căldurii. Nu putem deschide geamurile pentru că intră ţânţarii, iar ziua nu le deschidem pentru că intră căldura. Stăm cu uşa deschisă să mai intre curent, dar este periculos pentru sănătate“, s-a plâns şi nea Dumitru, unul dintre pacienţii internaţi la Secţia Medicală 1. Bărbatul a mărturisit că a mai fost internat şi în alte spitale din Oltenia, dar aşa căldură în saloane nu a mai văzut de mult. „Bate soarele mereu în geam, toată ziua. Bem multă apă, ne mai plimbăm“, a afirmat unul dintre colegii de salon ai bătrânului. Fiind un salon ocupat în întregime numai de bărbaţi, pacienţii au început să renunţe la haine. „Ne-am dat jos cămăşile, bluzele de pijama, că nu se mai poate. Dormim şi stăm mai mult goi, este mai confortabil“, a spus Ion Vasile.

 

Soluţii

 

În Secţia de cardiologie există un salon în care a fost instalat un sistem de aer condiţionat. Aici sunt internate doar cazurile urgente. În restul unităţii medicale însă, pacienţii şi medicii se descurcă aşa cum pot. La Pediatrie, aerul condiţionat nu este soluţia căutată de şeful secţiei: „Nu putem instala aer condiţionat în această secţie, pentru că am pune în pericol sănătatea copiilor. Se pot agrava bolile de care suferă“, a spus Dumitru Butulescu.

„Aerul condiţionat nu este o soluţie pentru a scăpa de caniculă, de la aerul condiţionat pot apărea multe boli. Sperăm că temperaturile să mai scadă“, a declarat Sanda Mischie, şefa Secţiei Medicale1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII