10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 700 de bilete de odihnă pentru bugetari

Peste 700 de bilete de odihnă pentru bugetari

768 de bilete de odihnă sunt repartizate bugetarilor din judeţ pentru luna iulie. Dintre acestea, 585 sunt pentru mare şi 183 pentru munte.
Cele mai multe bilete de odihnă au fost repartizate, în urma negocierilor de luna trecută, bugetarilor din învăţământ. Luna aceasta, ei au la dispoziţie 250 de bilete, 190 la mare şi 60 la munte. Salariaţii din sănătate au 208 bilete, iar cei din administraţie, 134. Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Olt are  136 de bilete de odihnă. Cele mai puţine au fost repartizate pentru sectorul alte activităţi.
Sejururile sunt de şase zile, iar bugetarii pot alege între staţiuni de pe Valea Oltului şi de pe Litoral. Cele mai căutate sunt  staţiunile de la malul mării: Neptun, Olimp, Mangalia, dar şi Căciulata sau Olăneşti.
Biletele aferente seriilor din luna iulie au fost puse în vânzare luna trecută. Potrivit datelor centralizatoare ale DMPS, mare parte dintre ele au fost deja valorificate. Pentru prima serie din luna iulie, bugetarii trebuie să se prezinte în staţiuni pe 5-6 iulie.

26 de bilete de odihnă, nevalorificate în iunie

Potrivit situaţiei centralizatoare, din biletele de odihnă aferente bugetarilor din judeţ în luna iunie, 26 au rămas nevalorificate, 18 pentru munte şi opt pentru mare nefiind solicitate de nici un bugetar. „26 de bilete de odihnă aferente seriilor din luna iunie au rămas nevalorificate“, a spus directorul executiv adjunct al DMPS, Ecaterina Cârciumaru.
Cele mai multe bilete nevalorificate aparţin sectorului administrativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS