8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlte solicitări pentru alocaţia în străinătate

Alte solicitări pentru alocaţia în străinătate

Încă nouă beneficiari din judeţ care lucrează legal în afara graniţelor au solicitat Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Olt plata alocaţiei de stat şi indemnizaţia de creştere pentru copiii cu dizabilităţi.

Cele mai multe solicitări au venit din partea românilor care lucrează în baza unui contract legal în Italia. Am primit solicitări şi din partea unor      români care lucrează în Austria, Germania şi Olanda“, a spus Denisa Şerban, referent în cadrul Compartimentului implementare, monitorizare şi control prestaţii şi servicii sociale din cadrul DMPS Olt.
Cei mai mulţi au solicitat plata alocaţiei de stat. Pentru plata indemnizaţiei de creştere a copilului cu handicap, la sediul DMPS a fost depusă o singură solicitare. Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care lucrează în străinătate în baza unui contract de muncă pot solicita ca plata alocaţiei de stat să fie virată din ţara de domiciliu, în ţara de reşedinţă. Astfel, ei primesc alocaţie conform legislaţiei din România, iar diferenţa de cuantum o primesc în ţara în care lucrează.
Deşi legea în care sunt stipulate aceste drepturi a intrat în vigoare de anul trecut, până în prezent numai câteva persoane din judeţ au solicitat aceste drepturi. „Până în prezent, avem 17 beneficiari care primesc aceste prestaţii sociale în străinătate, iar nouă dosare sunt în lucru“, a mai spus  Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS