12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSindicaliştii vor picheta prefectura

Sindicaliştii vor picheta prefectura

OLT. Reprezentanţii principalelor organizaţii sindicale din judeţul Olt vor picheta săptămâna viitoare sediul prefecturii, protestând astfel împotriva deciziei guvernului de a menţine salariul minim la nivelul de 500 de lei. Potrivit liderului confederiaţiei sindicale CNSLR Frăţia, Radu Olteanu, valoarea salariului ar fi trebuit să fie de 540 de lei începând cu 1 iulie, întrucât indicatorii economici care condiţionează majorarea sunt în creştere. Refuzul guvernanţilor de a mări salariul, aşa cum au anunţat încă de la începutul anului, i-a făcut pe sindicalişti să propună un nivel al salariului minim de 600 de lei, în condiţiile creşterii tot mai accentuate a preţurilor.

„Începând de luni, vom pune la punct strategiile de protest. Ne vom ocupa de toate aprobările necesare organizării unei acţiuni de pichetare a prefecturii, iar dacă în felul acesta revendicările noastre nu vor fi soluţionate, vom continua cu un marş de amploare la Ministerul de Finanţe. Vom cere un salariu minim de 600 de lei, întrucât preţurile s-au majorat semnificativ de la începutul anului. Considerăm că acei indicatori economici care condiţionau majorările salariale au cunoscut creşteri, iar acest lucru a fost recunoscut de guvernanţi. Acum însă, când vine vorba de majorarea salariului, îl neagă“, a spus Olteanu.

„La nivel de guvern nu există respect pentru cetăţenii României, nici responsabilitate. Preţurile la toate produsele şi serviciile au cunoscut creşteri semnificative, iar în perioada următoare sunt anunţate majorări substanţiale şi la preţul energiei electrice. Salariile au rămas la un nivel prea scăzut în compaţie cu toate aceste creşteri.

De asemenea, potrivit statisticilor, creşterea economică la nivel de ţară este de 8,5%, deci majorarea salariului este necesară“, a spus Mugurel Nae, liderul Blocului Naţional Sindical – filiala Olt.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS