24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcolile de arte şi meserii, ultima speranţă

Şcolile de arte şi meserii, ultima speranţă

A început cea de-a doua etapă a admiterii computerizate la care vor participa cei 20 de absolvenţi de gimnaziu care au rămas fără un loc la liceu sau la o şcoală de arte şi meserii. Aceştia trebuie să completeze până pe 8 iulie fişele cu opţiuni pentru cele 390 de locuri la şcolile de arte şi meserii care au rămas neocupate după prima repartizare computerizată. Cele mai multe locuri sunt la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Craiova, unde, la SAM, specializarea construcţii-instalaţii şi lucrări publice, au rămas 35 de locuri.

Pe poziţia a doua se află Grupul Şcolar „C.D. Neniţescu“, cu 37 de locuri libere, 28 la estetică şi igienă corporală şi nouă la profilul chimie industrială, iar la GS Industrie Alimentară din Craiova la SAM au rămas neocupate 30 de locuri, specializarea industrie alimentară.

„Pentru locurile rămase neocupate de la şcolile de arte şi meserii va avea loc o nouă repartizare computerizată pe 12 iulie, elevii fiind distribuiţi în funcţie de medie către şcolile pe care le-au trecut pe fişa de înscriere. Aceştia trebuie să completeze un număr suficient de opţiuni pentru că unul din motivele pentru care aceşti elevi au rămas nerepartizaţi a fost că nu au avut destule licee trecute pe fişe. Dacă vor mai rămâne candidaţi nerepartizaţi şi locuri libere şi după acestă etapă, între
1-10 septembrie va avea loc ultima repartizare a absolvenţilor în şedinţe publice“, a explicat Angela Soare, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Cei 20 de absolvenţi de gimnaziu care au rămas nerepartizaţi au medii între 8,27 şi 6,77, la nivel naţional fiind 2.263 de candidaţi care au la dispoziţie aproximativ 33.000 de locuri rămase neocupate în licee şi în şcolile de arte şi meserii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS