16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest spontan al medicilor rezidenţi

Protest spontan al medicilor rezidenţi

70 de medici rezidenţi de la Spitalul de Urgenţă Craiova au protestat ieri pe holul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Dolj, nemulţumiţi că nu au primit tichetele de masă pe luna mai şi salariul de stabilitate, care este acordat cadrelor medicale pentru a rămâne în sistem. Medicii au informat conducerea Spitalului de Urgenţă de acţiunea de protest şi au cerut rezolvarea problemelor salariale. „Am citit legile, am strâns semnături şi am mers la managerul spitalului, pentru că noi suntem angajaţii spitalului, să-i spunem de problemele noastre. Ni s-a spus că solicitările noastre sunt întemeiate, există şi bani, dar Autoritatea de Sănătate Publică nu a aprobat acordarea tichetelor de masă şi a salariului de stabilitate“, a declarat Luiza Maria Popescu, medic rezident ATI (Anestezie, Terapie Intensivă).

Rezidenţii ameninţă ASP cu procesele

 

Medicii rezidenţi şi-au desemnat apoi un grup de reprezentanţi, care au mers la conducerea ASP Dolj. Negocierile
s-au terminat repede şi în favoarea protestatarilor. După ce, iniţial, directorul executiv al ASP Dolj, prof. dr. Dan Gabriel Mogoş, le-a spus că legea nu le dă dreptul să primească tichete de masă, până la urmă i-a informat pe protestatari că vor primi ceea ce au cerut, pentru că Ministerul Sănătăţii Publice le-a dat dreptate.

Până la sfârşitul săptămânii, rezidenţii şi ceilalţi angajaţi ai spitalului care îşi primesc salariile de la Ministerul Sănătăţii Publice – angajaţii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), ai cabinetelor şcolare şi ai altor structuri ale ASP Dolj, cum ar fi cabinetele de planificare familială – urmează să primească tichetele de masă pe luna mai, pe care ar fi trebuit să ia pe 15 iunie, precum şi salariul de stabilitate, care se va încasa la următoarea lichidare.

După aproximativ o oră, medicii rezidenţi au încheiat protestul şi s-au întors la muncă, dar au spus că îl vor relua şi vor da în judecată ASP Dolj în cazul în care promisiunea nu va fi respectată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII