20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilierii judeţeni liberali au plecat

Consilierii judeţeni liberali au plecat

Zece consilieri judeţeni liberali au plecat din şedinţa ordinară de Consiliu Judeţean Vâlcea, supăraţi că nu au şi ei reprezentanţi în comisia de buget, finanţe şi în cea de relaţii externe.

 

VÂLCEA. Consilierii judeţeni vâlceni s-au întrunit, luni după-amiază, în şedinţă, pentru a aproba organizarea comisiilor de specialitate ale CJ şi componenţa acestora. Ion Câlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a propus ca pentru mandatul 2008 – 2012 să fie formate opt comisii de specialitate, unele din cinci membri şi altele din trei. Consilierii judeţeni au fost de acord cu propunerea pe care au votat-o, numai consilierul liberal Constantin Monceanu s-a abţinut. S-a trecut apoi la nominalizarea consilierilor care vor face parte din comisii. Consilierii liberali au solicitat să aibă şi ei câte un reprezentant în fiecare comisie, ca PSD şi PD-L, dar au fost scoşi din componenţa a două comisii. „Văd că zarurile sunt aruncate. Am fost scoşi din start din două comisii, din cea de buget, finanţe şi cea de relaţii externe“, a spus Constantin Monceanu. Preşedintele Câlea le-a explicat consilierilor liberali că între PSD şi PD-L există o alianţă care trebuie respectată şi chiar dacă nu au reprezentanţi în două comisii, în altele au câte doi membri. 20 de consilieri PSD şi PD-L au fost de acord să fie votată componenţa comisiilor prin vot deschis, iar consilierii liberali au fost împotrivă. „Atunci grupul consilierilor PNL se retrage din şedinţă“, a precizat Monceanu. Deşi, preşedintele Câlea a propus apoi să fie votată prin vot secret componenţa comisiilor pentru care au fost nominalizaţi mai mulţi membri, cei zece consilieri liberali s-au ridicat şi au părăsit toţi sala de şedinţe.

„Se vede clar că au venit porniţi şi nu au vrut să voteze“, a precizat Câlea, după ce liberalii au plecat de la şedinţă.

Cei 20 de consilieri PSD şi PD-L au continuat şedinţa şi au aprobat prin vot secret comisiile care au avut mai mulţi membrii propuşi, decât era necesarul. Au votat prin vot deschis restul comisiilor şi, acolo unde au rămas locuri vacante, ele se vor completa cu consilierii liberali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS