10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Sabotaj la primar

Noul gospodar-şef al comunei Şimian din judeţul Mehedinţi susţine că este sabotat de angajaţi şi de către afaceriştii care „îşi întindeau tentaculele business-urilor necurate prin biroul primarului şi al viceprimarului“. Din a doua zi de mandat, Ion Ghinescu a încercat să soluţioneze problema lipsei de apă potabilă din satele Cerneţi şi Satul Nou, dar şi să rezolve situaţia în ceea ce priveşte alimentarea cu apă a blocului specialiştilor.

„Cei care au pierdut puterea şi care aveau interese ascunse vizavi de primărie încearcă să mă saboteze, mergând până acolo încât să pună în pericol viaţa oamenilor din comuna Şimian. Cineva a oprit intenţionat apa de la vana satelor Cerneţi şi Satul Nou, cu scopul de a-mi crea mie o imagine proastă, dar fără să se gândească la consecinţele negative pe care le poate avea lipsa apei într-o perioadă caniculară“, a declarat primarul comunei Şimian, Ion Ghinescu.

Se pare că, aşa cum spune Ion Ghinescu, persoane neidentificate până acum au şi spart o conductă pe unde să se scurgă apa, satele aparţinând comunei Şimian rămânând fără presiune la robinete. Primăria Şimian a făcut deja plângere la poliţie, pentru a găsi răufăcătorii. De asemenea, un întreg bloc de locuinţe din localitate este alimentat cu apă doar de două ori pe zi (o oră dimineaţa şi o oră seara). Aici, localnicii au fost puşi în situaţia să plece de acasă pe timpul zilei sau să care apă cu găleţile de la fântânile din sat, pentru a nu fi afectaţi de caniculă.

„În prezent, se desfăşoară o anchetă pentru a afla cine a defectat intenţionat conducta, pentru ca familiile care locuiesc în bloc să nu mai creadă că eu, venit nou la primărie, am oprit apa. Vom schimba vana distrusă, iar cei care m-au sabotat vor fi daţi pe mâna poliţiei“, a mai spus Ion Ghinescu, primarul comunei Şimian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS