20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa jumătate de drum

La jumătate de drum

„Sunt oameni care ne-au înţeles, pur şi simplu, indiferent ce am spus sau ce am făcut, fără să aibă pretenţii, fără să se supere, fără să aştepte ceva în schimb. Sunt oameni pe care nu i-am văzut în viaţa noastră şi pe care, probabil, nici nu-i vom vedea vreodată, şi care ne-au ajutat necondiţionat“, a spus Cristina, soţia lui Mihai, vorbind despre situaţia prin care trece proaspăt formata familie Paloş.

Pe Mihai l-am lăsat ultima dată în faţa altarului, cununându-se după datina creştină. Ar fi trebuit să urmeze apoi măcar o săptămână de miere, dar, în loc de câteva zile liniştite şi fericite, a avut parte de analize şi puncţii. Cu doar două zile înainte de nuntă, temperatura corpului slăbit de leucemie a început să crească din nou.

„Mi-a fost bine cinci luni, n-am avut nimic, nu m-am simţit rău, iar apoi, m-a luat deodată. În dimineaţa nunţii, am fost la spital pentru perfuzii, iar seara, pe la 10.00, m-am întors iar“, spune Mihai în timp ce se şterge cu prosopul. E foarte cald în casă. Transpiră des şi îşi schimbă maiourile la mai puţin de o jumătate de oră. În ultimele săptămâni a ajuns de două ori la Bucureşti. Imediat după nuntă, chiar de marţi, valorile hemoglobinei, leucocitelor şi trombocitelor au scăzut, aşa că internarea era inevitabilă. Câteva zile mai târziu, la Bucureşti, i s-au făcut puncţii, iar în lichidul rahidian i s-au descoperit nişte elemenţi.

„N-aveau ce să caute. Dar aşa e boala. Pot apărea tot felul de complicaţii oricând, pentru că sistemul imunitar e la pământ“, adaugă tânărul.

 

Banii se strâng greu

 

Cât e ziua de lungă încearcă să-şi facă de lucru. Iese din casă, se plimbă, priveşte la televizor şi se odihneşte de câte ori trupul îi cere. Nu i se poate împotrivi prea mult. Imunitatea este zero şi fiecare microb sau virus îl poate băga din nou în spital. „În starea asta, mă poate afecta orice, iar eu sunt legat de mâini şi de picioare. Acum nu mai scap de transpiraţia asta. Mă schimb foarte des, pentru că altfel pot apărea rapid complicaţii. În rest, multe nu depind de mine“. A slăbit, iar timpul care trece îi macină nervii. Mai are nevoie de mulţi bani şi sumele se adună greu. Uneori, îl ajută persoane străine, care l-au văzut la televizor sau au citit despre el. „Un domn de vreo 80 de ani, domnul Iovănel, a venit acasă şi ne-a înmânat personal 300 de euro. Nu eram rude, nu ne ştiam. Altcineva a ajuns la noi de la Roşiori. Ne-a dat trei sute de lei. Nu venise niciodată la Craiova. La cununie, în timp ce aşteptam să ne vină rândul, s-a oprit o doamnă şi i-a băgat lui Mihai în buzunarul de la piept 50 de lei. Ne-a spus că citise despre noi în ziare“, povestesc tinerii.

 

Altă sumă virată în cont

 

Pentru operaţia de transplant a lui Mihăiţă, cum îi spune Cristina, soţia sa, în contul Fundaţiei „Gazeta de Sud“ s-au mai adunat câţiva bănuţi. Indiferent din ce motiv au făcut acest gest, cei care au donat pentru tânărul de 27 de ani diagnosticat cu leucemie trebuie să ştie că Mihai va trăi şi datorită lor. O nouă tranşă va fi virată pe numele lui, de data aceasta cu bani primiţi de la: BORMA COM UNIRII (500 de lei), Mariana Oprea (450 de lei), Andreea Ciucă (300 de lei), Dolores Tătar (300 de lei), Aurelian Doru Ghiţă (160 de lei), Gheorghe Drăgan (150 de lei), Adrian Birişi (100 de lei), Jeana Păun (100 de lei), Adrian Mitrică (100 de lei), Alin Cojocaru (100 de lei), Iosif Bărbuleanu (100 de lei), Celia Tutuianu (100 de lei), Maria Duţescu (100 de lei), Sonia Cuciureanu (100 de lei), Mihaela Albulescu (100 de lei), Giorgiana-Ramona Mursa (50 de lei), Ioana Căplescu (50 de lei), Dan Luţă (50 de lei), diverşi parteneri (50 de lei), Vasilica Vieru (30 de lei), Aneta Radu (25 de lei), Ion Popescu (20 de lei), Mihaela Bizoi (20 de lei).

Pentru o viaţă de om

Mihai Paloş suferă de leucemie limfoblastică acută. Are 27 de ani. Intervenţia chirurgicală este singura lui şansă de supravieţuire şi pentru asta are nevoie, urgent, de un transplant de măduvă la o clinică din străinătate. Operaţia costă 150.000 de euro, bani din care nu s-au strâns până acum nici măcar jumătate. Cei care doresc să îl ajute pot adăuga orice sumă în conturile deschise la HVB Ţiriac Craiova:

CONT LEI: RO74 BACX 0000 0030 2887 2000; CONT EURO: RO47 BACX 0000 0030 2887 2001

Pentru orice informaţii, puteţi contacta Fundaţia „Gazeta de Sud“, la numărul de telefon 0722.557.507 sau e-mail [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU