10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlanificare on line pentru examenul auto

Planificare on line pentru examenul auto

Serviciul Public Comunitar Permise şi Înmatriculări Auto Gorj va introduce în mai puţin de o săptămână programarea electronică a examenului pentru obţinerea carnetului de conducere.

 

GORJ. Noua metodă va schimba lucrurile: se vor forma mai multe cozi la ghişee, însă reprogramarea candidaţilor declaraţi respinşi se va face mai uşor. Comisarul Liviu Chiţiba, şeful serviciului permise, a spus că în aceste zile se fac verificările de rigoare în vederea punerii în funcţiune a unui nou sistem de planificare on line. „Vom merge în paralel: se vor face planificări pentru susţinerea examenului în vederea obţinerii permisului de conducere atât prin intermediul şcolilor de şoferi, cât şi on line. Sperăm să fie mai uşor, cu toate că sistemul acesta are şi un inconvenient, în sensul că fiecare solicitant va trebui să vină pentru planificare. Vom face poze fiecărui elev. Acesta va fi reţinut automat în baza de date, astfel că, dacă nu ia examenul, va fi mai uşor de reprogramat“. Singurul dezavantaj al acestei metode îl reprezintă cozile care se vor forma la ghişee.

 

Tot mai mulţi doritori de permise auto

 

Numărul persoanelor care doresc să aibă un carnet auto a crescut considerabil. Potrivit şefului Serviciului Permise, Liviu Chiţiba, în anul 2006 au fost înregistrate 17.000 de înscrieri în vederea obţinerii permisului de conducere. „Pentru anul 2007, am avut 23.000 de înscrieri pentru obţinerea permisului de conducere. Ne confruntăm cu o creştere semnificativă. Şi în primele luni ale acestui an am înregistrat o creştere considerabilă a numărului de înscrieri, însă procentul de admitere rămâne totuşi scăzut“, a remarcat Liviu Chiţiba.

În luna aprilie, peste 3.100 de cetăţeni ai judeţului Gorj au susţinut examenul pentru obţinerea permisului auto. Dintre ei, doar 30% au reuşit să plece acasă cu actul mult aşteptat. Lunar, aproximativ 2.500 de persoane dau examenul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS