14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBlue Air are verde în Bănie

Blue Air are verde în Bănie

Investiţiile aeroportuare cerute de operatorul low-cost Blue Air pentru efectuarea unor curse aeriene internaţionale din Craiova au fost finalizate, reprezentanţii companiei urmând să sosească în Bănie pentru o nouă evaluare.

 

Compania aeriană low-cost Blue Air ar putea relua negocierile cu autorităţile doljene, după ce conducerea Aeroportului din Bănie a anunţat finalizarea investiţiilor minime cerute de operator. Este vorba despre condiţii îndeplinite de toate aeroporturile internaţionale din lume, care se referă la separarea fluxurilor de pasageri de la plecări şi sosiri, modernizarea grupurilor sanitare (transformarea toaletelor turceşti), înfiinţarea unui grup sanitar pentru persoanele cu handicap, a unei benzi de bagaje pentru sosiri şi a unor puncte ale Poliţiei de Frontieră, unde pasagerilor le sunt verificate documentele la sosirea pe aeroport. „De joi, aceste modificări sunt operabile şi pot fi verificate de cei de la Blue Air. După ce conducerea Blue Air primeşte confirmarea că am făcut aceste investiţii, îi vom invita din nou la discuţii şi sperăm ca zborurile să înceapă cât mai curând“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova.

 

Cursele charter, primul pas spre cele regulate

 

În luna martie a acestui an, după efectuarea unui audit pe Aeroportul din Craiova, conducerea companiei Blue Air anunţase că nici nu se gândeşte la discuţii privind efectuarea unor curse regulate până când infrastructura aeroportuară nu va fi pusă la punct. La vremea respectivă, Cătălin Ilie, director adjunct în cadrul companiei, a declarat că Blue Air este interesat de efectuarea unor curse regulate spre Italia, Spania şi Germania. În aşteptarea curselor regulate, Blue Air a ajuns deja pe Aeroportul din Bănie, operând în prezent curse charter spre Antalya, în fiecare joi, pentru agenţiile de turism din regiunea Olteniei. În viitor, potrivit preşedintelui CJ, Ion Prioteasa, craiovenii vor putea pleca de pe Aeroportul din Bănie şi spre Insula Corfu.

 

Italienii, interesaţi de investiţii la aeroport

 

Autorităţile judeţene au planuri şi pentru zona din jurul aeroportului din Bănie, în perspectiva în care acesta ar putea deveni o poartă spre vest pentru întreaga Oltenie. Italienii de la Consorzio per lo sviluppo industriale Roma-Latina au prezentat în luna aprilie schiţa unui studiu de fezabilitate a aeroportului, iar preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că firme italiene s-au arătat deja interesate să investească în zonă. „Aşteptăm să vină studiul de fezabilitate finalizat de la italieni. Am fost înştiinţaţi că mai multe firme italiene vor să investească în această zonă“, a spus Prioteasa. În primăvară, italienii au prezentat schiţa unui studiu de fezabilitate pentru aeroport, care prevedea o dezvoltare pe aproape 40 de hectare a acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS