21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞeful poliţiei vrea linişte în Craiova

Şeful poliţiei vrea linişte în Craiova

Noul şef al Poliţiei Municipiului Craiova, un bărbat care vorbeşte puţin şi munceşte mult, aşa cum se descrie comisarul Florea Valentin Tănasie, vrea să facă ordine în Bănie cât timp ocupă această funcţie.

Comisarul Florea Valentin Tănasie ocupă, începând de luni, fotoliul de şef al Poliţiei Municipiului Craiova, acesta fiind vacant de pe 3 octombrie, anul trecut, când fostul şef şi-a dat demisia. Comisarul Tănasie a avut timp să se „acomodeze“ cu noua funcţie şi cu problemele din Bănie, acesta ocupând funcţia cu delegaţie de pe 1 aprilie. Întrebat cum vor acţiona poliţiştii din Craiova sub comanda sa, el a ţinut să precizeze că „vorba lungă este sărăcia omului“; pentru el, activitatea de poliţist înseamnă două lucruri: multă muncă şi un pic de noroc. Fără ele, strategiile şi acţiunile oamenilor legii ar rămâne doar pe hârtie.
„Provin de jos, din rândul pălmaşilor, cum se spune, şi ştiu ce înseamnă munca. Pot spune că mă bucur că ocup această funcţie, dar sunt conştient că nu este bătută în cuie. Caracterul omului rămâne însă neschimbat şi vreau ca, atâta timp cât o să stau aici, lumea să fie mulţumită de munca mea“, a explicat comisarul Tănasie.

Probleme în Craiova
 
Noul şef al Poliţiei Municipiului Craiova a precizat că Bănia se confruntă cu două probleme mai mari: scandalurile de stradă şi furturile din autovehicule.
În ceea ce priveşte conflictele stradale, comisarul a precizat că se fac eforturi pentru prevenirea lor. „Aceste scandaluri sunt deranjante pentru toţi. Sunt spontane şi greu de controlat, mai ales că noi, oltenii, suntem mai iuţi la mânie. Se cunosc stările conflictuale din municipiul Craiova şi am luat măsuri pentru prevenirea lor. Totuşi, cei care nu înţeleg şi comit astfel de fapte trebuie să ştie că vom acţiona cu fermitate la fiecare caz şi vom aplica legea cu fermitate“, a declarat comisarul Florea Tănasie.
Acesta a dat ca exemplu ultimul scandal din Craiova, cel de duminică seară, când Ion Dinu, zis Cara, a fost împuşcat de Ştefan Bololoi, zis Clif, în barul Snobi. Chiar dacă Dinu a fost victimă, şi el a fost reţinut, iar ulterior arestat preventiv pentru 29 de zile. Acesta fusese eliberat din arest sub control judiciar şi avea obligaţia, printre altele, să se ferească de scandaluri, însă a intrat în acel bar, deşi ştia că acolo se află Bololoi, cu care era în conflict de mai mult timp. Un plus în ultima perioadă a fost înţelegerea bună cu Parchetele şi cu instanţele de judecată, care au închis majoritatea scandalagiilor prinşi de poliţişti.

A crescut numărul furturilor din autovehicule

Altă problemă cu care se confruntă poliţiştii din Craiova o reprezintă furturile din autovehicule. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în primele luni ale anului 2008, au fost înregistrate 510 astfel de furturi, în creştere faţă de anul trecut. În perioada similară a anului 2007 au fost înregistrate 335 de furturi din autovehicule. Pe lângă acestea, mai este un număr însemnat de furturi care nu sunt sesizate.
Comisarul Tănasie a precizat că acestea sunt comise mai ales de minori, care sustrag orice este lăsat la vedere în maşini. Poliţiştii le recomandă proprietarilor de autovehicule să evite lăsarea la vedere, în maşină, a detectoarelor radar, telefoanelor, bagajelor, hainelor sau altor obiecte, care atrag hoţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII