12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăniţi pe şosele

Răniţi pe şosele

Mai multe persoane, printre care şi doi copii, au fost rănite joi, în urma unor accidente rutiere înregistrate pe raza judeţului Dolj.

Trei pietoni, un bătrân şi doi copii, de şase, respectiv trei ani, au fost loviţi de maşini joi seară, în timp ce traversau drumul fără să se asigure.

Primul accident a fost înregistrat în jurul orei 17.00, în comuna Argetoaia, când Ion Cruceru, de 40 de ani, din localitate, în timp ce conducea o Dacie 1310, l-a accidentat grav pe minorul Daniel T., de şase ani, din aceeaşi comună. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit că micuţul a rămas nesupravegheat de părinţi, s-a angajat în traversarea drumului, în fugă, prin loc nemarcat şi fără să se asigure.

Tot joi seară, în jurul orei 18.30, pe strada Râului din Craiova, Vasile Peia, de 24 de ani, din Filiaşi, care conducea o autoutilitară Fiat, l-a lovit şi accidentat grav pe Ion Roncea, de 79 de ani, din municipiu, care s-a angajat în traversarea neregulamentară a străzii, prin loc nemarcat şi fără să se asigure.

În acelaşi timp, în comuna doljeană Gângiova, Săndel Guciu, de 55 de ani, din localitate, în timp ce conducea o Dacie 1310, l-a lovit şi accidentat uşor pe Gheorghe E., de trei ani, din aceeaşi comună. Poliţiştii au stabilit că şi în acest caz băieţelul nu a fost supravegheat de părinţi şi a încercat să traverseze drumul.

 

Statistică îngrijorătoare

 

Săptămâna aceasta a stabilit un record negru privind numărul de persoane lovite de automobile deoarece au traversat neregulamentar. Pe lângă accidentele produse joi, în ultimele zile, pe drumurile Doljului, alţi doi copii, de şapte, respectiv opt ani, au fost răniţi grav, iar alt minor a murit în spital după ce a fost lovit de maşină când încerca să traverseze strada prin faţa unui autobuz staţionat. Miercuri, un băieţel de şapte ani din Rojişte a fost acroşat de un automobil Dacia 1310 condus de Marius T., de 23 de ani, din Craiova, după ce s-a angajat neregulamentar în traversarea drumului în timp ce se întorcea de la şcoală. În aceeaşi zi, A.B., de 11 ani, din comuna doljeană Catane, a vrut să treacă drumul prin faţa unui autobuz staţionat. Automobilul Citroen, condus de bucureşteanul Silviu M., de 28 de ani, ce se angajase în depăşirea autobuzului, nu l-a putut evita. Minorul a fost lovit şi, deşi a fost transportat la spital, a murit în urma complicaţiilor survenite. A.D., de opt ani, din Craiova, a ajuns marţi în Secţia de chirurgie pediatrică a Spitalului de Urgenţă din acelaşi motiv, traversarea străzii prin loc nepermis. Copilul a fost accidentat de un automobil Daewoo Cielo, condus de Paul M., de 37 de ani, din Craiova, pe strada Ludovic Mrazek din localitate. „Am desfăşurat acţiuni preventive privind traversările neregulamentare şi le vom continua. Interesul nostru nu este să aplicăm amenzi sau să dăm avertismente, ci sperăm ca prin prezenţa poliţiştilor rutieri pe străzi să se reducă riscurile ca pietonii să fie accidentaţi“, a declarat subcomisar Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere.

 

Căruţă spulberată de microbuz

 

Trei bărbaţi din comuna doljeană Coţofenii din Faţă au fost răniţi joi noapte, în jurul orei 23.00, după ce căruţa în care se aflau a fost lovită de un microbuz. Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, Constantin Vasilan, de 42 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un microbuz pe DE 70, pe raza comunei Coţofenii din Faţă, a lovit o căruţă condusă de Marin Cimpoieru, de 32 de ani, şi în care se mai aflau Ion Anghel, de 18 ani, şi Cosmin Cimpoieru, de 20 de ani, toţi din localitate. În urma cercetărilor, s-a stabilit că vehiculul cu tracţiune animală a pătruns pe carosabil din partea dreaptă a microbuzului, de pe spaţiul verde, fără să se asigure. În urma impactului puternic, cei trei bărbaţi au fost aruncaţi din căruţă, care a fost distrusă. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu mai multe ambulanţe.

Conform Marianei Trică, directoarea de îngrijiri a unităţii sanitare, cei trei au suferit mai multe traumatisme şi au rămas internaţi. Anghel a suferit un traumatism cranio-cerebral şi politraumatisme, fiind dus la Terapie Intensivă. Marin Cimpoieru a suferit un traumatism cranio-cerebral major, fiind internat tot la terapie Intensivă, iar Cosmin Cimpoieru a avut mai multe contuzii toracice şi un traumatism cranio-cerebral minor. Primul va fi transferat la Clinica de Chirurgie II, iar Marin şi Cosmin Cimpoieru vor fi duşi la Clinica de Neurochirurgie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII