14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPietonii, în vizorul Poliţiei Rutiere

Pietonii, în vizorul Poliţiei Rutiere

Poliţiştii rutieri craioveni au organizat ieri o acţiune la nivelul municipiului cu scopul de a preveni accidentele în care sunt implicaţi pietoni ce traversează neregulamentar strada. Şapte echipaje, formate din aproximativ 25 de poliţişti, au ieşit pe străzile A.I. Cuza, Calea Bucureşti, Carol I, Arieş, Caracal, Calea Severinului şi pe bulevardul N. Titulescu, urmărind pietonii care preferă să îşi scurteze drumul până la cea mai apropiată trecere şi se expun riscului de a fi loviţi de automobilele din trafic când trec strada prin locuri nemarcate. „Traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate sunt cauzele are duc la producerea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii. De aceea, noi facem tot posibilul prin acţiuni repetate de a preveni acest tip de incidente“, a declarat subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

Pe timpul celor trei ore, cât a durat acţiunea, au fost aplicate 67 de amenzi, în valoare totală de 4.950 de lei, iar numărul avertismentelor verbale date de poliţişti pietonilor surprinşi că încalcă normele de siguranţă rutieră a depăşit 100.

 

Copil rănit în timp ce traversa neregulamentar

 

Un copil de opt ani, din Craiova, a fost accidentat grav de o maşină marţi seară, după ce a încercat să traverseze strada prin loc nepermis. Paul M., de 37 de ani, din municipiu, conducea un autoturism Daewoo Cielo pe strada Ludovic Mrazek din localitate, când l-a lovit cu maşina pe A.D., care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII