13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFerrari de Craiova pentru spanioli creduli

Ferrari de Craiova pentru spanioli creduli

Un craiovean de 25 de ani, ajutat de iubita sa, de 20 de ani, şi de vărul lui, de 19 ani, dar şi de mama sa, de 60 de ani, a înşelat mai mulţi spanioli cu zeci de mii de euro, cu ajutorul unor anunţuri false de vânzare a unor maşini de lux fictive. Cei patru sunt cercetaţi acum de procurorii şi poliţiştii clujeni de la Crimă Organizată, sub acuzaţia de constituire de grup infracţional şi fraudă informatică pe site-uri de licitaţii on line.

Poliţiştii clujeni au descoperit întâmplător escrocheria, după ce au identificat, pe site-uri internaţionale de vânzare de autoturisme, anunţuri suspecte care aveau drept punct de contact o firmă din Cluj, care s-a dovedit ulterior a nu avea nici o legătură cu domeniul auto, obiectul ei de activitate fiind construcţiile.

 

Maşini de lux ieftine, dar inexistente

 

În fapt, tânărul C.M.S., student în Craiova, a postat pe site-ul www.autoocasion.es 40 de anunţuri de vânzare a unor automobile de lux, mărcile BMW, Audi, Mercedes, Ferrari, al căror preţ era situat cu 2/3 sub preţul pieţei. Ca să fie credibile, anunţurile erau construite detaliat, indicându-se caracteristicile complete ale autoturismelor, şi erau însoţite de fotografii din interiorul şi exteriorul maşinii. Atraşi de preţurile mici, clienţii au dat năvală, apelându-l pe tânărul craiovean pe telefonul mobil menţionat în anunţuri. Discutând cu ei în engleză sau spaniolă, tânărul le explica potenţialilor clienţi că autoturismul în cauză este solicitat de mai multe persoane şi, pentru a se face o rezervare a maşinii, este nevoie de trimiterea unui avans, reprezentând aproximativ 10% din preţul de vânzare afişat. În acest mod, mai mulţi spanioli creduli au virat în conturi bancare aparţinând suspecţilor, sume cuprinse între 2.500 şi 5.000 de euro, până în prezent stabilindu-se că prejudiciul total este de peste 30.000 de euro. Odată banii viraţi în cont, aceştia erau ridicaţi din Bucureşti de mama capului reţelei.

În urma unei descinderi la domiciliu, pe 13 aprilie, poliţia a ridicat mai multe probe, iar în 14 aprilie, liderul a fost reţinut de DIICOT, apoi arestat preventiv pentru 29 de zile, mandat prelungit în cursul acestei săptămâni de Judecătoria Cluj-Napoca. Mama şefului bandei a primit interdicţia de a părăsi ţara pe parcursul desfăşurării anchetei. Acuzaţi de introducere de date false şi de înşelăciune în formă calificată, cei patru riscă între 3 şi 15 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII