10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTelefoanele electorale, în grija autorităţilor locale

Telefoanele electorale, în grija autorităţilor locale

Problema telefoniei fixe şi a celei mobile în secţiile de votare cade în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale pentru alegerile de luna viitoare.

 

OLT. Primăriile au obligaţia să solicite, prin comandă, societăţii Romtelecom înfiinţarea posturilor telefonice fixe în sediile secţiilor de votare. Tot primăriile trebuie să se îngrijească şi de telefonia mobilă, în cazul secţiilor de votare unde nu există condiţii tehnice pentru înfiinţarea posturilor fixe. Costurile aferente vor fi acoperite de autorităţile locale. Dacă până la ultimul proces electoral în judeţ funcţionau 331 de secţii de votare, anul acesta sunt 352, astfel că şi problema telefoniei este complexă. „La referendumul de anul trecut şi la alegerile europarlamentare, Romtelecom a înfiinţat, sub coordonarea prefecturii, posturi de telefonie fixă în 287 de secţii de votare, iar în restul de 67 de secţii electorale legăturile telefonice s-au asigurat cu mobile de la Serviciul de Transmisiuni Speciale, la iniţiativa noastră. Cheltuielile cad şi ele tot în sarcina autorităţilor publice locale“, a declarat subprefectul Virgil Panduru.

 

Problema telefoniei ar putea da peste cap desfăşurarea alegerilor

 

Surse implicate în procesul electoral susţin că problema telefoniei, aşa cum este prevăzută acum de legislaţie, ar putea da peste cap organizarea şi desfăşurarea alegerilor. Potrivit informaţiilor furnizate de subprefectul Panduru, totul se va clarifica după 20 mai, dată până la care toate primăriile din judeţ trebuie să comunice prefecturii situaţia telefoniei pentru fiecare secţie de votare. „Dacă în privinţa înfiinţării posturilor de telefonie fixă trebuie să se implice numai primăriile, la capitolul telefoanelor mobile, prefectura poate da o mână de ajutor, în sensul că putem să luăm legătura cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, creând astfel o punte. Cheltuielile se fac însă tot de la bugetele locale. Sperăm ca totul să decurgă normal, primăriile să solicite Romtelecom înfiinţarea de posturi telefonice fixe, comunicând numărul acestora şi zonele. Acum este posibil ca în anumite zone să nu fie condiţii tehnice. În acele secţii se vor utiliza telefoane mobile. Însă, primăriile trebuie să se mişte, să se îngrijească de această problemă din vreme, să cunoască din timp dacă Romtelecom poate instala posturile fixe sau dacă este nevoie telefoane mobile. Dacă se lasă totul pentru ultimul moment vor fi, evident, probleme grave“, mai susţine subprefectul Virgil Panduru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS