10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Un job, vă rog!

„Ai nimerit bine“ – cu acest mesaj sunt întâmpinaţi încă de la intrarea în Casa Studenţilor din Craiova tinerii care sunt în căutarea unui job. Înăuntru, 20 de firme aşteaptă să găsească angajatul potrivit la Târgul de Cariere.

20 de firme, sute de joburi din diverse domenii şi angajatori dispuşi să răspundă întrebărilor tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Prima ediţie a Târgului de Cariere, organizat de Hosus Media şi Foreground, şi-a deschis ieri porţile. Încă de la intrarea în Casa Studenţilor din Craiova, vizitatorilor li se oferă un pliant cu date despre firmele participante, oferta lor de locuri de muncă şi persoanele de contact. Înăuntru, standurile participanţilor şi reprezentanţii departamentelor de resurse umane erau gata să pună primii mâna pe cei mai buni absolvenţi. „Avem 20 de firme participante, aproximativ o mie de joburi din toate domeniile: bănci, vânzări, retail, software, media. Angajatorii au ocazia să intre în contact direct cu tinerii, să îi informeze despre ce înseamnă lucrul în firma lor, despre cum trebuie să muncească. Este, practic, un preinterviu. Ne aşteptăm la 3.000 de vizitatori în cele două zile ale târgului şi sperăm ca foarte mulţi tineri să îşi găsească un loc de muncă“, a explicat Sebastian Hosu, directorul Hosus Media.

Angajatorii, la raport

Pregătiţi cu pliante şi mici cadouri pentru vizitatori, reprezentanţii firmelor au aşteptat studenţii şi absolvenţii, care, la 11.00, ora deschiderii, nu s-au înghesuit să vină la târg. Mai târziu, grupuri de studenţi au luat cu asalt standurile şi s-au interesat de oferte. Reprezentanţii hipermarketului real,- doresc să îşi înnoiască baza de date, dar au expus şi câteva joburi.  „Vrem să înnoim baza de date şi aşteptăm cât mai multe CV-uri. Le prezentăm şi oferta de joburi atât pentru studii medii, cât şi pentru studii superioare, de la şoferi până la şefi de raion“, a precizat Mihaela Nică, de la departamentul Resurse Umane al hipermarketului real,-. BRD a scos pe piaţă mai multe posturi, iar încă de la primele ore, dosarul s-a umplut de CV-uri. „Avem foarte multe posturi – operator ghişeu, consilier clientelă, teleconsilier, administrator baze de date, pentru că în curând vom deschide încă două agenţii. Încercăm să promovăm persoane tinere, cu studii superioare sau medii, care să aibă abilităţi de comunicare. Mâine, la ora 13.00 (azi – n.r.), vom avea şi o prezentare în cadrul acestui târg“, a explicat Raluca Truşcă, operator primire clienţi la BRD Craiova.

Joburi pentru toate gusturile

Unele dintre cele mai căutate standuri au fost cel al Gazetei de Sud, care s-a prezentat la târg cu joburi cum ar fi corector, tehnoredactor sau consultant vânzări publicitate, şi cel al firmei Pan Group. „Am atins toată paleta de joburi, de la economişti, auditori, ingineri în industria alimentară, programatori, specialişti marketing, la vânzători, electricieni, brutari, cofetari, şoferi şi multe alte meserii. Am primit foarte multe CV-uri pe care urmează să le analizăm şi am cunoscut foarte mulţi tineri dornici să se angajeze“, a menţiont Adrian Mătuşoiu, de la departamentul marketing al Pan Group. De la târg nu au lipsit nici Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, firme de recrutare, Organizaţia AIESEC sau fundaţii care oferă credite pentru studii, Equalis. „Oferta noastră a trezit interes în rândul studenţilor craioveni şi sper că până la sfârşit foarte mulţi dintre ei să îşi depună actele“, a spus Lavinia Neagoe, PR la Equalis.

„Vreau să ştiu ce vreţi, ca să mă hotărăsc ce facultate să urmez“

Dacă unii studenţi au venit la târg din curiozitate, alţii au avut dosarul plin de CV-uri pe care le-au depus la standurile firmelor, iar alţii au preferat să ia pliantele cu oferte, pe care să le studieze în linişte acasă. Din lipsă de timp sau de chef, unii absolvenţi şi-au trimis părinţii să ia pulsul pieţei. „Mă interesez pentru fetiţa mea. Termină în acest an Sociologia şi trebuie să se angajeze“, le-a spus o femeie angajatorilor. Mulţi tineri au venit ca să se informeze. „Eu termin liceul în acest an şi vreau să ştiu ce caută angajatorii. Vreau să ştiu ce vreţi, ca să mă hotărăsc ce facultate să urmez“, a spus o elevă în clasa a XII-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII