10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSărbătoarea Narciselor, acaparată de politicieni

Sărbătoarea Narciselor, acaparată de politicieni

Politicienii gorjeni au transformat „Sărbătoarea Narciselor“ în scena unei confruntări electorale.

 

 

 

Nicolae Mischie, Dan Ilie Morega, Ion Călinoiu, Ilie Petrescu şi Florin Cârciumaru, care a fost prezent atât în calitate de primar, cât şi de candidat pentru un nou mandat, au venit la manifestarea tradiţională prin care este sărbătorită localitatea Preajba. Sperând că vor avea mai mult succes la alegeri, liderii politici locali şi-au făcut apariţia în mulţime, însoţiţi de echipele electorale. Nu au făcut însă decât să-i deranjeze pe cetăţenii care au venit să se simtă bine la această sărbătoare, transformată în scena unor confruntări electorale. Cei mai numeroşi au fost pesediştii şi pedeliştii. Cei de la PSD au avut un cort amplasat în zona de desfăşurare a manifestării, decorat în roşu şi cu afişe electorale, de unde se distribuiau pliante şi calendare, în timp ce reprezentanţii PD-L, cu fulare portocalii la gât, au mers prin mulţime şi au împărţit diferite materiale electorale.

„De la dom’ preşedinte Morega, să trăiască, fără număr…“

 

La „Sărbătoarea Narciselor“ a fost prezent şi Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, însoţit de Dorin Taşcău, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Jiu, şi de echipa de campanie electorală. Liberalii au ocupat majoritatea meselor de la o terasă. Cunoscut drept un mare jupân, Morega a fost reperat rapid de lăutari, care au venit imediat la masa acestuia şi au început să-i cânte. Nu au lipsit dedicaţiile venite din partea lor: „De la dom’ preşedinte Morega, să trăiască, fără număr…“.

Florin Cârciumaru a fost la Preajba în dublă calitate, de primar şi de candidat pentru un nou mandat. Acesta a susţinut şi cuvântul de deschidere a manifestărilor, fiind cel mai câştigat dintre politicienii prezenţi.

De la „Sărbătoarea Narciselor“ nu au lipsit nici peremiştii, veniţi în frunte cu şeful lor, senatorul Ilie Petrescu.

 

Conflict între Mischie şi şeful Poliţiei Comunitare

 

Nicolae Mischie nu a pierdut nici el prilejul să vină la Preajba. Acesta candidează acum din partea PNG pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, funcţie pe care a pierdut-o în anul 2004, când a fost înlăturat din PSD. Mischie a intrat în conflict cu şeful Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, cei doi provocând un scandal. Cearta dintre ei a pornit de la parcarea maşinii cu care fostul baron a venit la manifestare. „Autoturismul era parcat în staţia de autobuz, iar poliţiştii i-au cerut şoferului să îi lase în altă parte, mai ales că existau locuri libere. În urma insistenţelor noastre, a plecat, după care s-a întors şi a parcat tot în locul destinat autobuzelor. I s-a cerut din nou să plece şi să staţioneze în altă parte. A oprit pe o alee şi a blocat intrarea în zona unde se desfăşurau manifestările. Şoferii celorlalte automobile claxonau şi astfel s-a creat o situaţie neplăcută“, a explicat Ion Tudor motivul neînţelegerii cu Nicolae Mischie. Supărat, Mischie a luat portavocea şi a început să-l atace în public pe şeful Poliţiei Comunitare, spunând despre acesta că este un fost securist. „Nu am ascuns niciodată că am fost ofiţer de Securitate şi că, ulterior, am activat în cadrul SRI. Nu am făcut rău nimănui şi nu are de ce să-mi fie ruşine de trecutul meu“, a spus Tudor.

În schimb, Nicolae Mischie a spuns că va face o adresă către conducerea Primăriei Târgu Jiu, pentru a-l schimba din funcţie pe Ion Tudor: „Voi face o adresă către primarul Florin Cârciumaru, prin care voi solicita să-l destituie pe acest fost securist. Dacă nu va face aşa înseamnă că este în cârdăşie cu el. Tudor a avut un comportament de netolerat. Ţipa la oameni că nu-şi parchează bine maşinile“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS