12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev eliminat la teza cu subiect unic

Elev eliminat la teza cu subiect unic

Un elev de la Liceul Teoretic Balş a fost surprins copiind la teza cu subiect unic de la geografie şi istorie (la alegere), susţinută la clasa a VIII-a. Conform regulamentului, el a primit nota 1. „Acest elev nu se mai poate înscrie în sesiunea specială de teze, pentru că a fost prezent. Situaţia lui este delicată. În funcţie de notele de la oral va ajunge sau nu la corigenţe“, a declarat inspectorul şcolar Angela Iacob, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt.

În afara acestui incident nu au fost probleme în judeţ. Astăzi se centralizează la ISJ şi rezultatele obţinute de cei peste 3.000 de elevi de clasa a VIII-a, care au susţinut teza la geografie, şi de cei peste 1.000 de şcolari de la istorie, în urma evaluării tezelor în cele 16 centre din judeţ.

Pentru absenţi, şansa de a intra în „loteria“ admiterii este prezentarea în sesiunea specială de teze, din perioada mai – iunie.

Mâine, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a sunt aşteptaţi să susţină teza cu subicet unic la limba şi literatura română, iar vineri, această sesiune de teze se încheie cu proba la matematică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS