6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalImportatorii de medicamente au capitulat

Importatorii de medicamente au capitulat

Ministerul Sănătăţii a ieşit învingător în faţa importatorilor şi distribuitorilor de medicamente, în conflictul privind recalcularea preţurilor acestora. În urma discuţiilor de ieri cu importatorii şi distribuitorii, ministrul Eugen Nicolăescu a rămas ferm pe poziţii, anunţând că nu va recalcula preţurile înainte de 30 iulie. „Vom evalua, la nivelul fiecărei companii, care este situaţia şi vom vedea ce medicamente nu vom mai importa. Vindem sub preţul pieţei de mai multe luni şi suntem într-o continuă pierdere. Cel mai probabil, vom sista importul la medicamentele în euro şi franci elveţieni, unde diferenţa de curs valutar este foarte mare“, a precizat, pentru NewsIn, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente, Dragoş Dinu.

Importarea şi distribuirea medicamentelor se fac la cursul valutei de la 1 aprilie 2007 – 3,33 lei pentru un euro. Conform legii, recalcularea poate fi făcută la fiecare trei luni, însă Ministerul Sănătăţii a refuzat.

Importatorii şi distribuitorii de medicamente au cerut în repetate rânduri recalcularea preţurilor, protestând chiar prin închiderea depozitelor. „Pe viitor însă, nu vom mai închide depozitele. Oricum, nu am rezolvat nimic făcând asta“, a menţionat Dragoş Dinu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII