27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHorezu, asaltat de maşinile de epocă din Franţa

Horezu, asaltat de maşinile de epocă din Franţa

110 maşini de epocă din Franţa şi peste 200 de francezi urma să ajungă aseară în localitatea Horezu din judeţul Vâlcea. Automobilele franceze marca Citroen 2 Chevaux (2CV), din anii ’50 – ’60, fac parte din Caravana Europeană Norev – Franţa – Bruxelles Invitation România, care se derulează în ţara noastră în perioada 4 – 10 mai.

Caravana este organizată de Invitation România Travel, partener fiind Primăria Horezu, şi are ca scop protejarea mediului înconjurător şi a turismului. „Maşinile de epocă trec pe teritoriul României prin Oradea, Baia Mare, Sovata, Braşov, Horezu, Orşova şi Drobeta Turnu Severin. Caravana vine de la Braşov pe Rucăr – Bran. La noi or să ajungă, în jurul orei 19.00, 110 maşini de epocă şi 230 de francezi. Autoturismele vor fi parcate pe un platou aflat cam la un kilometru de Mănăstirea Hurezi. La ora 19.00 va începe primirea oficială a francezilor şi vor avea loc prezentări care au ca scop informarea populaţiei cu privire la protejarea mediului înconjurător şi a monumentelor de patrimoniu UNESCO“, a declarat Gheorghe Niţă, primarul oraşului Horezu.

Oaspeţii francezi se vor întâlni cu autorităţile locale din Horezu şi cu cele judeţene şi vor vizita Mănăstirea Hurezi. Maşinile vor pleca astăzi, în jurul orei 9.00, spre Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS