22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalServiciile proaste, problema litoralului românesc

Serviciile proaste, problema litoralului românesc

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că principala problemă a litoralului românesc este calitatea serviciilor.

„În ultima vreme s-a creat o adevărată obsesie legată de comparaţia cu Bulgaria, însă ei vând servicii diferite. Principalul concurent pentru litoralul românesc este, de fapt, muntele. Trebuie să îi convingi pe oameni să vină la mare nu numai cu plaja şi soarele. Ne bazăm prea mult pe bucuria românului de a veni la mare, însă mare au şi alte ţări“, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la deschiderea sezonului estival, care a avut loc la Mangalia.

 

Lipsesc locurile de distracţie

 

Şeful statului a spus că turiştii care vin pe litoral resimt şi lipsa activităţilor de divertisment.

„Dacă într-o zi nu este vreme de plajă, nu ai ce să faci. Aici trebuie investit. Turistul nu vine numai pentru mare şi pentru camera de hotel. Avem nevoie de o varietate a locurilor în care te poţi distra. Asta nu se face în două-trei luni pe an. Este necesară şi o prelungire a sezonului, pentru că sunt mulţi oameni care iubesc marea şi ar fi dispuşi să vină şi toamna“, a spus Traian Băsescu, citat de NewsIn.

Preşedintele a mai declarat că perioada de zece ani de locaţie de gestiune a întârziat dezvoltarea hotelurilor de pe litoral.

„Cei zece ani de locaţie de gestiune au însemnat întârzierea investiţiilor private. A fost cea mai nefericită gestiune pentru că, dacă proprietarii ar fi deţinut hotelurile din 1992, şi nu din 2002, nu am mai fi resimţit aceste întârzieri“, a precizat Traian Băsescu.

La conferinţa de deschidere a sezonului estival au mai participat ministrul turismului, Ovidiu Silaghi, autorităţile locale, precum şi operatori din turism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII