13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal cu mopedul

Accident mortal cu mopedul

Tragedie în ziua de Paşte în două familii din oraşul Scorniceşti: doi tineri de 15 ani
şi-au pierdut viaţa într-un accident petrecut pe raza oraşului.

 

 

OLT. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 13.00, pe bulevardul Muncii. Nicolae Dinu şi Lucian Florea au plecat la plimbare cu un moped, marca Nitro. N-au ales însă banda potrivită de mers, intrând pe contrasens. Un autoturism Skoda Superb, cu numărul B-75-RWH, proprietatea unei societăţi comerciale din Bucureşti, la volanul căruia se afla Nicuşor Olaru, de 23 de ani, din oraş, i-a lovit în plin. Impactul a fost devastator. Mopedul, pe care se aflau minorii, a fost spulberat, aceştia murind pe loc. Medicii sosiţi la faţa locului, pentru a le acorda primul ajutor victimelor, nu au mai putut decât să constate decesul băieţilor.

Cazul a fost preluat apoi de Poliţia Scorniceşti, pentru cercetări. La faţa locului au ajuns într-un suflet părinţii tinerilor. Dărâmaţi de durere, oamenii s-au aşezat în genunchi lângă trupurile fără viaţă ale fiilor lor şi, strângându-le la piept, au ţipat de durere minute în şir. Părinţii au fost cu greu convinşi să accepte ca fiii lor să fie transportaţi la morgă.

 

Cinci accidente în câteva zile

 

Din primele cercetări ale poliţiei a reieşit că tinerii sunt vinovaţi pentru că mergeau pe contrasens. De asemenea, şi şoferul are partea lui de vină, întrucât conducea cu o viteză neregulamentară. Testul cu aparatul etilotest a arătat că bărbatul de la volan băuse înainte de a pleca la drum, el având o alcoolemie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au stabilit că victimele nu purtau casca de protecţie în momentul producerii accidentului. Poliţia continuă cercetările, urmând să stabilească exact cine se face vinovat de producerea accidentului.

Deoarece în ultimele zile, pe raza judeţului, au avut loc cinci evenimente rutiere, în care au fost implicaţi conducători de mopede, poliţiştii le recomandă conducătorilor acestor vehicule următoarele: să poarte obligatoriu casca de protecţie, să circule permanent cu faza mică aprinsă, să nu circule pe trotuare (cu excepţia pistelor special amenajate), să nu circule pe alte benzi decât cea de lângă bordură (cu excepţia cazurilor în care urmează să efectueze viraj la stânga) şi să nu transporte pe mopede mai multe persoane decât locurile stabilite prin construcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII