3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul din Drăgoteşti, prins cu tichetul în sac

Primarul din Drăgoteşti, prins cu tichetul în sac

Peneliştii sunt hotărâţi să facă plângere la poliţie împotriva primarului PSD din Drăgoteşti, Dumitru Dincă, întrucât acesta ar fi împărţit prin comună felicitări de Paşte conţinând tichete-cadou în valoare de 50 de lei.

 

Nici nu s-a dat încă startul oficial al campaniei electorale, că aspiranţii la mandatele puse la bătaie la alegerile locale din 1 iunie au şi început bătălia, cu mijloace mai mult sau mai puţin ortodoxe sau legale. Cel mai recent caz de acest gen este acela al primarului din comuna doljeană Drăgoteşti, Dumitru Dincă, acuzat de liberali că îşi face campanie pe bani de la bugetul local. Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, senatorul Mario Oprea a declarat că va face plângeri la poliţie, prefectură şi Curtea de Conturi împotriva edilului-şef care candidează din partea PSD pentru un nou mandat. Oprea a motivat spunând că primarul a împărţit oamenilor din localitate felicitări de Paşte care conţineau şi bonuri valorice de 50 de lei şi a adus, spre exemplificare, şi un specimen din felicitările cu bonuri. „Primarul din Drăgoteşti, Dumitru Dincă, s-a gândit să trimită localnicilor nişte felicitări cu urări pentru Paşte. Până aici putem spune că este un primar drăguţ, dar în interior a pus nişte tichete-cadou, pe care scrie «Paşte Fericit! Primar Dumitru Dincă». E pomană electorală. Încă nu ştim câte tichete au fost distribuite, dar presupun că exact atâtea câte voturi are nevoie“, a afirmat preşedintele PNL Dolj.

 

Dincă acuză liberalii că fac scenarii

 

Deşi pe bonul cu pricina se specifică faptul că instituţia care a comandat bonurile este Consiliul Local Drăgoteşti, primarul Dincă a preferat ieri să nege toată chestiunea legată de tichetele-cadou, spunând că este doar un scenariu pus la cale de PNL. Dincă a declarat că totul este „o scorneală“, pentru că plicurile conţinând felicitările de Paşte au fost deschise şi oricine putea pune în ele un bon valoric.

„E o scorneală ca să ne agităm de pomană. Plicurile cu felicitări au fost deschise şi oricine putea introduce bonurile valorice înăuntru. E o chestiune aranjată de cei de la PNL“, a declarat primarul Dumitru Dincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII