12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCarnea de miel s-a ieftinit

Carnea de miel s-a ieftinit

În ultimele două zile, preţul pe kilogramul de carne de miel a scăzut. Ciobanii veniţi din mai multe părţi ale judeţului Gorj vindeau ieri carnea de miel la preţul de 15 lei pe kilogram. Ciobanii au adus pe Digul Jiului, în locul special amenajat de autorităţile locale, Piaţa Mare din municipiu, câteva sute de animale, pe care le vor sacrifica în zilele rămase până la Paşte. Comercianţii au declarat că sunt dispuşi să lase din preţ chiar şi sub 14 lei. La rândul lor, proprietarii de miei se declară mulţumiţi că au asigurate toate condiţiile pentru a sacrifica animalele, în conformitate cu reglementările europene.

„Am venit în piaţă să iau carne de miel. Am negociat cu unul dintre ciobani, omul a fost cumsecade şi a lăsat la preţ. Am luat cu 14 lei, dar am cumpărat zece kilograme. Am o familie numeroasă şi ne place carnea de miel“, a afirmat Ion Maria din Târgu Jiu. Nu toată lumea şi-a făcut aprovizionarea până la această oră. Mulţi cetăţeni au spus că aşteaptă până sâmbătă, doar-doar va mai scădea preţul. Din cauza faptului că ieri, la Târgu Jiu a plouat aproape toată ziua, vânzările nu au mers foarte bine. Ciobanii sunt siguri că mâine vor scoate un profit mult mai bun.

Clienţii sunt aşteptaţi şi în supermarketurile din oraş, unde carnea de miel este mai scumpă. Preţul unui kilogram poate ajunge şi la 20 de lei, media fiind la 18,5 lei. Se pare că aici vânzările nu merg foarte bine, pentru că, atât clienţii, cât şi vânzătorii lasă pe ultima zi cumpărarea cărnii de miel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU