6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVânătoare de ciori la Poarta Sărutului

Vânătoare de ciori la Poarta Sărutului

Membrii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj au împuşcat sute de ciori în Parcul Central din Târgu Jiu, unde sunt amplasate operele brâncuşiene Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Aleea Scaunelor.

 

 

GORJ. Câteva sute de ciori din Parcul Central din Târgu Jiu au fost împuşcate marţi seară în cadrul unei vânători organizate de autorităţile locale. Păsările şi-au construit sute de cuiburi în copacii din Parcul Central, care găzduieşte singurele opere ale lui Constantin Brâncuşi expuse în aer liber, iar în ultima perioadă s-au înmulţit foarte mult. Pe lângă faptul că fac mizerie pe alei, ciorile îi deranjează cu zgomotul lor pe amatorii de artă care vin zilnic să admire sculpturile lui Constantin Brâncuşi. În ultimii ani, Primăria Târgu Jiu a organizat periodic vânători de ciori în Parcul Central, solicitând ajutorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, filiala Gorj.

 

Muniţie gratuită

 

La vânătoarea de marţi seară au participat zeci de membri ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. Primăria Târgu Jiu le-a oferit acestora muniţia necesară, vânătorii putând să utilizeze un număr nelimitat de cartuşe. Păsările împuşcate după lăsarea întunericului au fost adunate din parc, ieri-dimineaţă, de către angajaţi ai societăţii de salubrizare POLARIS. În ciuda faptului că au consumat multe cartuşe, vânătoarea nu a avut rezultate pe măsura aşteptărilor, pe de o parte pentru că arborii din Parcul Central sunt înalţi, iar pe de alta pentru că zgomotul făcut de primele cartuşe le pune în gardă pe zburătoare, care îşi părăsesc imediat cuiburile.

Conducerea Primăriei Târgu Jiu are în continuare în vedere posibilitatea organizării de partide de vânătoare şi în perioada următoare, numărul ciorilor din parc fiind foarte mare. Astfel de acţiuni au mai fost organizate şi în trecut, numărul ciorilor reducându-se doar pentru perioade mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII