11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSenatorii şi-au micşorat chiriile

Senatorii şi-au micşorat chiriile

Comisia juridică a Senatului a decis ieri respingerea ordonanţei de urgenţă a guvernului prin care se măriseră, de la 1 martie 2008, chiriile apartamentelor şi vilelor RAAPPS ocupate de actualii şi foştii demnitari.

Propunerea de respingere a ordonanţei de urgenţă a venit de la senatorul PSD Şerban Nicolae, care a spus că, oricum, chiria, aşa cum este modificată prin OUG, ar trebui să se refere doar la vile, deoarece apartamentele de la bloc aflate în administrarea RA-APPS sunt în mare parte preluate de la primării, deci nu au regim de locuinţă de serviciu.

Nicolae, care locuieşte într-un astfel de apartament, a precizat că „RAAPPS nu face nimic“: „Ce fel de cheltuieli are (RAAPPS – n.r.) cu apartamentele acestea? Nu are nici un fel de cheltuieli!“, a afirmat Nicolae.

Senatorul UDMR Peter Eckestein Kovacs i-a atras atenţia colegului său jurist că ordonanţa de urgenţă a guvernului nu face referire la regimul juridic al apartamentelor, astfel că Şerban Nicolae a propus direct respingerea textului. Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Norica Nicolai, a precizat că se poate supune la vot propunerea de respingere, prin contestarea caracterului de urgenţă al OUG şi prin faptul că expunerea de motive nu are legătură cu textul propriu-zis adoptat de executiv.

Supus la vot, raportul de respingere a ordonanţei de urgenţă a fost susţinut de senatorii PSD Şerban Nicolae şi Ioan Chelaru, de senatorul PC Gavrilă Vasilescu şi de senatorul PRM Verginia Vedinaş, în timp ce senatorul PNL Ion Basgan s-a abţinut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU