17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria vede raliuri la poarta Poliţiei Rutiere

Primăria vede raliuri la poarta Poliţiei Rutiere

Administraţia din Bănie instalează „ochiometric“ limitatoare de viteză pe străzi cu trafic redus, în timp ce ignoră zonele în care aceste „praguri“ sunt necesare.

Lucrătorii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) au montat ieri un limitator de viteză pe strada Alexandru cel Bun, la ordinul Primăriei Craiova, sub pretextul că pe această stradă se fac raliuri. Culmea e că această stradă e la o aruncătură de băţ de sediul Poliţiei Rutiere de pe Câmpia Islaz.

„Limitatorul de viteză a fost montat la sesizarea locatarilor din zonă, care susţin că se fac raliuri“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova. Numai că nimeni nu s-a obosit să verifice acest fapt. Conform aceleiaşi surse, nu s-a făcut niciodată un studiu de trafic vizând această stradă, din care să rezulte că este nevoie într-adevăr de o astfel de măsură. „Aş vrea să văd limitatoare de viteză în zonele liceelor şi a şcolilor din oraş, la toate trecerile de pietoni, pe străzi intens circulate“, a fost părerea lui Daniel Vornicu, un craiovean oprit pe stradă de reporterii GdS şi întrebat ce părere are despre „lucrarea“ de pe Alexandru cel Bun.

Alt şofer craiovean a fost stupefiat: „Circul frecvent pe strada aceasta. Nu se poate merge cu mai mult de 20-30 km/h, din cauza maşinilor parcate şi a pietonilor. Mie mi se pare mai degrabă că primăria vrea să facă aici un cartier rezidenţial, că am auzit că, în zonă, ar locui viceprimarul Iordache şi alţi funcţionari din prefectură. Nu m-ar mira dacă mâine-poimâine dau peste o barieră la capătul străzii“.

„Lămurirea“ a venit de la Biroul Poliţiei Rutiere. „Raliuri pe Alexandru cel Bun? Nu am auzit niciodată de aşa ceva. După informaţiile mele, limitatorul de viteză pe strada aceea se montează înainte unei viitoare treceri de pietoni, pe care ne-a solicitat-o Primăria Craiova şi pentru care noi ne-am dat acordul“, a declarat comisarul Florin Cristea, responsabil de sistematizarea circulaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU