12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOrganizatorii au emoţii la olimpiadele naţionale

Organizatorii au emoţii la olimpiadele naţionale

Colegiul Naţional Agricol „Carol I“ trebuie să îndeplinească până pe 27 aprilie un plan stufos de măsuri, pentru a primi girul autorităţilor sanitare.

 

OLT. Colegiul Naţional Agricol „Carol I“ din Slatina trebuie să îndeplinească, până la 27 aprilie, un plan dur de măsuri impus de Autoritatea de Sănătate Publică, motivul acestei agitaţii fiind organizarea fazei naţionale a Olimpiadei de Resurse Naturale, ocazie cu care autorităţile şi-au amintit că internatele şi cantinele şcolare sunt obiective care au nevoie urgentă de reabilitări.

Slatina va găzdui, în perioada 28 aprilie – 5 mai, sute de participanţi la olimpiadele naţionale de resurse naturale şi limbă engleză. Din această pricină, obligaţiile unităţilor organizatoare vor fi foarte mari. Dacă la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“, unde se va desfăşura olimpiada de engleză, lucrurile sunt mai bine puse la punct, unitatea beneficiind în ultimii ani de milioane de lei pentru reabilitarea căminului şi a cantinei, la „Carol I“ e nevoie de intervenţii atât la blocul alimentar, cât şi la sala de mese, grupurile sanitare, la spălătorie sau la spaţiile de cazare.

Canalizarea, după olimpiadă

 

Discuţiile generate de problema cazării şi a servirii mesei participanţilor la olimpiada de resurse naturale au început încă din martie. „Am purtat în permanenţă corespondenţă cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, numai că de aici am primit doar răspunsuri laconice. La sfârşitul săptămânii trecute, ne-am întâlnit cu toţii la prefectură, de unde am plecat să evaluăm, în teren, condiţiile. Contrar a ceea ce s-a insinuat, nu are nimeni nimic cu şcoala şi nu intenţionăm să schimbăm locul de desfăşurare a olimpiadei. Ne-am bucura chiar să grăbim lucrările de reabilitare şi, în acest sens, avem un răspuns din partea consiliului local, prin care suntem informaţi că
s-au alocat sume pentru racordarea liceului la reţeaua de canalizare. Este imposibil ca acest lucru să se realizeze până la olimpiadă, însă e bine pentru liceu că se va întâmpla în acest an“, a declarat directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică, dr. Marinela Madan.

 

Condiţii greu de realizat

 

Printre condiţiile impuse, având ca termen de realizare 28 aprilie, sunt însă destule care pun unitatea la grea încercare. Este vorba de dotarea bucătăriei cu mese cu suprafaţă uşor lavabilă, amenajarea unei camere de debarasare, asigurarea aprovizionării cu apă caldă şi apă rece, amenajarea cu gresie şi faianţă a blocului alimentar, văruirea sălii de mese, înlocuirea obiectelor sanitare defecte etc.

„Căminul şi cantina sunt în renovare, numai că obiectivele au caracter funcţional. Este peste puterile noastre să realizăm toate punctele din planul de conformare, însă ne vom strădui să facem cât mai multe. Grija noastră este să organizăm bine olimpiada. Va fi foarte greu să asigurăm apa caldă, spre exemplu, la grupurile sanitare. Pe de altă parte, trebuie să zugrăvim exteriorul şi interiorul sălii de mese. Un lucru pe care oricum trebuie să-l fac, dar nu în grabă, să nu se depăşească termenul impus. Am făcut foarte multe din măsurile dispuse, pentru că noi chiar vrem ca această olimpiadă să se desfăşoare în unitatea noastră şi în condiţii bune. La cât am realizat în ultima vreme, nu cred ca şcoala arată rău“, a declarat directorul Colegiului Naţional Agricol „Carol I“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS