11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLocaşurile de cult, în atenţia pompierilor

Locaşurile de cult, în atenţia pompierilor

GORJ. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj vor intensifica, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşte, controalele în locaşurile de cult din judeţ.

Cu acest prilej, se va verifica dacă mănăstirile şi bisericile sunt dotate cu mijloacele necesare intervenţiei în caz de incendiu, va fi controlată starea instalaţiilor electrice şi a surselor de apă din preajma acestora. Se va urmări ca în toate localităţile judeţului primăriile să asigure pichete pentru stingerea incendiilor, cât şi starea drumurilor de acces al autospecialelor sau al altor utilaje de intervenţie la locaşurile de cult. Inspectorii de specialitate de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj vor posta afişe în zona bisericilor şi mănăstirilor şi va distribui populaţiei pliante cu principalele reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor.

În perioada Paştelui, la toate mănăstirile din judeţ vor veni mii de pelerini din numeroase colţuri ale ţării, acesta fiind principalul motiv pentru care ISU Gorj va efectua verificările.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS