10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalImprimantă pentru renovarea policlinicii

Imprimantă pentru renovarea policlinicii

Ce-are spitalul cu imprimanta? Păi, au foarte multe lucruri în comun. Bunăoară, ca să renovezi policlinica, îţi trebuie planurile vechi arhivate de proiectant, pentru că planurile deţinute de spital sunt incomplete. Numai că proiectantul în cauză nu-ţi poate da planurile pe motiv că, fiind atât de vechi, acestea s-ar putea dezintegra în contact cu lumina soarelui. Şi-atunci îţi trebuie, neapărat, o imprimantă performantă, de o tonă, cu care să mergi la proiectantul nostru şi să listezi, din calculator, documentele respective.

Pare o poveste cu tâmpiţi, dar nu este aşa. Este un fapt real, relatat de managerul Spitalului de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Calangiu, care a spus că a fost pusă în situaţia respectivă de directorul SC Proiect SA Craiova.

„Suntem într-o mică neînţelegere. Proiect SA are în deţinere toate documentele de proiectare (pentru electricitate, instalaţii sanitare, planuri de rezistenţă). Toate aceste planuri sunt foarte importante, pentru că orice lucrare de reabilitare se poate face doar în urma unor expertize tehnice care necesită aceste planuri“, a susţinut dr. Cristina Calangiu.

Directoarea spune că a cerut oficial planurile spitalului, mai devreme de termenul legal de 30 de zile, pentru că se grăbea să înceapă renovarea policlinicii. „Avem banii şi trebuie să-i folosim la renovarea ambulatoriului spitalului. Nu îmi pot permite să întrerup licitaţia de proiectare a instalaţiilor sanitare şi să o reiau mai târziu. Dânşii blochează şi firmele care trebuie să înceapă lucrările“, a precizat dr. Cristina Calangiu.

Pentru a rezolva cât mai repede situaţia, dr. Calangiu spune că s-ar fi dus personal la directorul Proiect SA şi i-ar fi solicitat sprijinul pentru obţinerea documentelor respective, dar că bunăvoinţa de care a dat dovadă i-ar fi fost răsplătită cu rea-voinţă. „Domnul Popescu a spus că ar avea nevoie de trei-patru zile pentru a cauta în arhivă şi, chiar dacă ar găsi documentele, s-ar putea să fie arse de timp şi nu vor putea să fie scoase din instituţie. A sugerat ca, în cazul acesta, să fac rost de o anumită imprimată cu care să vin la Proiect, să copiez documentele. Ulterior, după ce mi-am întrebat colegii, am aflat că o astfel de imprimată cântăreşte nu mai puţin de 800 de kilograme. Este aberant“, a povestit dr. Calangiu.

Directorul Proiect SA, Eugen Popescu, s-a speriat foarte tare ieri, când secretara l-a anunţat că o grămadă de ziarişti vor să-l întrebe despre planurile Spitalului de Urgenţă şi nu a mai scos capul din birou până seara târziu. A motivat că este foarte ocupat din cauza adunării generale a salariaţilor, aşa că nu am putut afla ce tip de imprimantă i-a recomandat doctoriţei Calangiu sau dacă ştie diferenţa dintre un copiator şi o imprimantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU