14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAnchetă la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa

Anchetă la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa

GORJ. Consiliul Judeţean Gorj a demarat o anchetă la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa, în urma semnalelor apărute în mass-media cu privire la faptul că mai mulţi salariaţi ai instituţiei au fost surprinşi în timp ce săpau via tatălui directorului unităţii, deşi ar fi trebuit să se afle la serviciu. Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a dispus efectuarea unei verificări la Complexul din Dobriţa.

„Ca urmare a sesizărilor primite din partea reprezentanţilor presei locale, referitoare la posibila utilizare a personalului angajat pentru diferite activităţi în gospodăria personală a directorului complexului, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a dispus efectuarea unei anchete interne la această unitate“, se precizează într-un comunicat de presă emis de CJ.

Săpăturile angajaţilor complexului a fost întrerupt de ziarişti. În urma apariţiei acestora, muncitorii – care ar fi trebuit să se ocupe de bătrânii şi persoanele cu handicap internate la unitatea de protecţie socială – au fugit la adevăratul loc de muncă, situat la doar 50 de metri de terenul unde se aflau. Costel Petcoiu, directorul complexului, a susţinut că persoanele care lucrau în via tatălui său erau în timpul lor liber.

Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Dobriţa aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, instituţie aflată în subordinea consiliului judeţean. La sfârşitul anului 2007, la această unitate erau internate 49 de persoane.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS