12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProdusele tradiţionale de Paşti, verificate

Produsele tradiţionale de Paşti, verificate

Echipe mixte formate din reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) şi ai Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea vor verifica, în perioada 15-30 aprilie, valorificarea şi comercializarea produselor tradiţionale, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Florinel Constantinescu, directorul DSVSA Vâlcea, spune că scopul controalelor este de a preveni toxiinfecţiile alimentare. „Vom realiza controale pe toate drumurile din judeţ, pentru a depista transportul ilegal de animale, care se face cu maşini neautorizate. Vom examina animalele care vin în punctele de sacrificare, pentru a vedea dacă sunt sănătoase“, a declarat Florinel Constantinescu.

Acesta a precizat că, pe 17 martie DSVSA, a trimis adrese primăriilor din judeţ, care vor să amenajeze puncte de sacrificare a mieilor pentru a obţine autorizaţia necesară. „Am primit răspuns doar de la Primăria Râmnicu Vâlcea, care vrea să facă un astfel de punct în cartierul Ostroveni. Pentru a fi autorizat un spaţiu de sacrificare, trebuie să îndeplinească nişte condiţii minime de igienă, adică să aibă în special apă curentă şi canalizare“, afirmă directorul DSVSA. Punctele de sacrificare a animalelor vor fi autorizate de reprezentanţii DSVSA pentru perioada 20-30 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS