22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJefuitorii de la Talal, trimişi în judecată

Jefuitorii de la Talal, trimişi în judecată

Anchetatorii doljeni au încheiat cercetările în cazul celor trei persoane care au jefuit casa de schimb valutar „Talal“, acestea fiind trimise în judecată pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Mihai Velicu, de 20 de ani, din Bucureşti, Anca Răduţă, de 30 de ani, din Ploieşti, şi Claudiu Puţura, de 19 ani, din Bistriţa, au fost trimişi în judecată vineri, în stare de arest preventiv. Cei trei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv complicitate la tâlhărie şi furt calificat. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au stabilit că aceştia sunt autorii tâlhăriei comise asupra operatoarei casei de schimb valutar „Talal“ din dimineaţa de 21 februarie. În urma anchetei s-a stabilit că aceştia au mai comis un furt în noaptea de 14 spre 15 februarie, la o pensiune din Craiova, după care au spart şi un magazin, de unde au sustras aparatură electronică.

 

„Lovitura“ de la „Talal“

 

Poliţiştii doljeni au stabilit că hoţii au venit în Craiova cu aproximativ două săptămâni înainte de comiterea jafului şi au studiat mai multe case de schimb valutar. Pe 21 februarie s-au decis să dea „lovitura“.

În jurul orei 8.00, când operatoarea a deschis, Mihai Velicu a intrat după ea în casa de schimb, a prins-o de gât şi, sub ameninţarea cu pistolul, a pus-o la podea. După ei a intrat Anca Răduţă, care i-a cerut operatoarei, ţinute la podea de Velicu, să deschidă seiful. Femeia s-a conformat, iar tânăra a luat toţi banii pe care i-a găsit şi i-a băgat într-o pungă de plastic, după care Velicu i-a luat operatoarei mobilul pentru a o împiedica să sune la poliţie. În timpul jafului, în apropierea casei de schimb a stat Puţura, care avea misiunea de a-i alerta pe cei doi în caz că vine cineva.

La ieşire, aceştia au fost aşteptaţi de Puţura cu un taxi, care i-a dus direct la Bucureşti. Cei trei au reuşit să ia aproximativ 50.000 de lei, în lei şi în valută. Cei trei nu au fost prea „inspiraţi“ în alegerea casei de schimb, pentru că întregul jaf a fost înregistrat de camerele de supraveghere, imaginile ajutând poliţiştii să-i prindă destul de repede.

A sustras 70.000 de lei

Anchetatorii doljeni au stabilit că Anca Răduţă a mai comis un jaf la o casă de schimb valutar din Bucureşti, reuşind să sustragă 70.000 de lei. Ea s-a angajat ca operatoare la respectiva unitate, iar după două zile a fugit cu toţi banii din seif.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS