10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Marţea neagră

Doi morţi, o femeie rănită grav şi un tânăr accidentat uşor este bilanţul victimelor incidentelor rutiere petrecute într-o singură zi pe drumurile doljene.

Iosif Viaru, de 78 de ani, căruţaş din Valea Stanciului, îşi conducea atelajul marţi, în jurul orei 15.00, pe Drumul Judeţean 561 B, după ce consumase alcool, când l-a accidentat grav pe consăteanul său, Tudor Berbecel, de 77 de ani. Acesta din urmă se deplasa pe partea carosabilă, în aceeaşi direcţie de mers. Victima a fost transportată la dispensarul din localitate, însă două ore şi jumătate mai târziu a decedat în urma complicaţiilor survenite. Iosif Viaru a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

În jurul aceleiaşi ore, dar în Craiova, pe bulevardul Calea Bucureşti, o femeie de 67 de ani, din localitate, a fost lovită de un Mercedes, condus de Emil Brăgaru, de 44 de ani. Poliţiştii au stabilit în urma cercetărilor că victima, Georgeta Drăgan, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nemarcat şi fără să se asigure. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Craiova, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Spulberat de dubă

Tot marţi, în jurul orei 20.00, un bărbat de 38 de ani, din comuna doljeană Celaru, a fost lovit de o autoutilitară. Gheorghe Ilie se deplasa pe bicicletă pe Drumul Judeţean 604 C, în comuna Apele Vii, când a fost izbit de o autoutilitară Ford, condusă de Liviu Canu, de 35 de ani, din Craiova, care circula în aceeaşi direcţie. Victima a murit pe loc. „Pe numele lui Liviu Canu a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă“, a declarat subcomisar Stanca Giucă, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

În acelaşi timp, pe strada Basarabia din Craiova, un tânăr de 26 de ani, din localitate, care conducea un scuter, a suferit vătămări uşoare, după ce a intrat în coliziune cu un automobil. Florentin Mecleanu, care mergea cu un moped Honda, nu a păstrat distanţa de siguranţă şi s-a izbit de o maşină Dacia Logan din faţa sa, la volanul căreia se afla Ştefania Etegan, de 26 de ani, din Craiova, ambele autovehicule fiind avariate. Tânărul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS