22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţ de obiecte de artă, reţinut la Corabia

Hoţ de obiecte de artă, reţinut la Corabia

OLT. Un tânăr din Timişoara este cercetat penal, după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră transportând ilegal trei tablouri, în valoare de 30.000 de euro. Cercetările întreprinse de lucrătorii Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) au scos la iveală faptul că bărbatul furase obiectele de artă din Austria şi voia să le aducă în locuinţa sa din Timişoara.

Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control mai multe autoturisme din Corabia. Un Volkswagen, condus de un tânăr de 24 de ani, a atras atenţia agenţilor. Şoferul avea trei tablouri, reprezentând portrete, şi nu poseda nici un document care să ateste provenienţa obiectelor de artă transportate. O expertiză de specialitate efectuată asupra lor a adus informaţii noi. Portretele erau ale unor membri ai unei familii austriece şi datau din anul 1726, iar valoarea lor a fost estimată la 30.000 de euro. După cercetări, poliţiştii de frontieră au constatat că tablourile au fost furate din Austria.

„Bărbatului în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar tablourile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie restituite familiei austriece“, a declarat inspectorul Mădălin Croitoru, purtătorul de cuvânt al IJPF. Timişoreanul nu are antecedente penale şi va fi cercetat în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS