10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal140 de taxiuri-pirat în Târgu Jiu

140 de taxiuri-pirat în Târgu Jiu

Aproximativ 140 de taxiuri fără autorizaţii circulă ilegal pe străzile din Târgu Jiu, susţine Constantin Racoceanu, preşedintele Sindicatului Liber al Taximetriştilor.

Peste 100 de taxiuri sunt pe lista de aşteptare în vederea autorizării, iar 30 de maşini sunt autorizate pentru efectuarea transportului de persoane în alte oraşe de lângă Târgu Jiu, potrivit lui Constantin Racoceanu. Toate aceste autoturisme, spune el, circulă pe străzile municipiului. „Avem probleme cu taximetriştii care îşi desfăşoară activitatea fără forme legale. Sunt 107 maşini pe lista de aşteptare pentru a primi autorizare, dar care circulă. Foarte mulţi din Bumbeşti Jiu şi Rovinari, care sunt autorizaţi, vin şi fac taximetrie în Târgu Jiu“, a mai spus liderul de sindicat al taximetriştilor.

 

Taximetriştii-pirat, protejaţi de poliţişti

 

Acesta a precizat că a sesizat de nenumărate ori poliţia cu privire la taxiurile care funcţionează ilegal şi că are senzaţia că oamenii legii îi protejează pe cei care îşi desfăşoară activitatea în afara legii. Constantin Racoceanu a declarat că a sesizat chiar Inspectoratul General al Poliţiei: „Am înaintat adrese către poliţişti, dar sunt taximetrişti favorizaţi de aceştia şi, atunci când se face un control, sunt anunţaţi. Poliţiştii au rude şi prieteni care lucrează în acest domeniu. Am înaintat sesizări şi la Poliţia din Bucureşti, după ce am văzut că în Târgu Jiu nu se face nimic“.

Liderul de sindicat recomandă ca oamenii să folosească doar taxiurile care sunt inscripţionate cu ecusonul eliberat de Primăria Târgu Jiu. „Până pe 31 martie, toţi transportatorii au obligaţia să-şi ridice noile ecusoane şi să avizeze autorizaţile“, a adăugat Constantin Racoceanu.

 

40 de autorizaţii de taxi, în plus

 

Conducerea Primăriei Târgu Jiu a luat decizia să mărească, pe o perioadă de un an, numărul autorizaţiilor pentru taxiuri. „În Târgu Jiu avem 400 de autorizaţii, 350 pentru transportul de persoane şi 50 pentru cel de bunuri. Nefiind înregistrate cereri pentru autorizaţii de transport pentru bunuri, am decis să transferăm 40 de autorizaţii pentru cel de persoane“, a precizat Florin Paşolea, şeful Serviciului de Autorizări din cadrul Primăriei Târgu Jiu. În urma acestei decizii, primăria va demara şi o acţiune de creştere a numărului de locuri în staţiile de taxi. Acest lucru a fost solicitat şi de Sindicatul Taximetriştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS