14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTâlhari profesionişti

Tâlhari profesionişti


Poliţiştii doljeni au reuşit să identifice şi să reţină autorii jafului armat comis pe 21 februarie la casa de schimb valutar „Talal“ din Craiova.

 

În dimineaţa zilei de 21 februarie, operatoarea casei de schimb valutar „Talal“ de pe strada România Muncitoare, din Craiova, a fost tâlhărită, sub ameninţarea pistolului, de două persoane, un bărbat şi o femeie. Atacatorii au reuşit să se facă nevăzuţi cu aproximativ 50.000 de lei, în lei şi valută (euro, dolari şi franci elveţieni). După comiterea jafului, poliţiştii doljeni au demarat cercetările, formând un cerc de aproximativ 40 de suspecţi. Joi seară au fost făcute primele reţineri. Mihai Velicu, de 20 de ani, din Bucureşti, a fost prins în Bistriţa, iar prietena sa, Anca Răduţă, de 30 de ani, din Ploieşti, a fost reţinută de poliţişti la Bucureşti, ambii fiind trimişi sub escortă la Craiova. Ieri-dimineaţă a fost reţinut la Bistriţa şi Claudiu Puţura, de 19 ani, cel de-al treilea participant la jaf.

 

Modul de operare

 

În urma cercetărilor, poliţiştii doljeni au stabilit că hoţii au venit în Craiova cu ceva timp înainte de comiterea jafului. Au studiat mai multe case de schimb, observând atent ora când se deschid, operatorii, clienţii şi dacă banii erau păstraţi de pe o zi pe alta. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din casa de schimb arată că, pe 21 februarie, în jurul orei 8.00, când operatoarea a deschis, după ea a intrat Mihai Velicu, care a prins-o de gât şi, sub ameninţarea cu pistolul, a pus-o la podea. Imediat a intrat şi Anca Răduţă, care a luat cheile de la intrare şi a încercat să închidă uşa pe interior, însă nu a reuşit. S-a întors şi i-a cerut operatoarei, care era ţinută la podea de Velicu, să deschidă seiful. Femeia s-a conformat, iar Răduţă a luat toţi banii pe care i-a găsit şi i-a băgat într-o pungă de plastic. După aceea, Velicu i-a cerut operatoarei mobilul şi i-a scos cartela, pentru a o împiedica să sune imediat la poliţie. În timpul jafului, în apropierea casei de schimb a stat Puţura, care avea misiunea de a da alarma dacă venea cineva. La ieşire, cei doi au fost aşteptaţi de Puţura cu un taxi, care i-a dus direct la Bucureşti.

Cât au stat la Craiova, cei trei s-au cazat la mai multe hoteluri, de fiecare dată nefiind înregistraţi. În urma verificărilor, la un hotel din Craiova au fost găsite mai multe haine şi un paşaport abandonate de cei trei.

 

Mai multe jafuri la activ

 

Poliţiştii doljeni au stabilit că jefuitorii au comis mai multe fapte de acest fel, în continuare fiind efectuate verificări pentru a se stabili toată activitatea infracţională. „În mod cert, cei trei au mai comis infracţiuni asemănătoare şi se fac cercetări pentru a se proba activitatea infracţională. S-au dovedit foarte abili şi profesionişti, în ciuda vârstei celor doi băieţi“, a explicat comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful IPJ Dolj.

Poliţiştii doljeni au stabilit cu certitudine că femeia a mai comis un jaf la o casă de schimb valutar din Bucureşti, reuşind să sustragă 70.000 de lei. Ea s-a angajat ca operator la o casă de schimb valutar, iar după două zile a dispărut cu toţi banii din seif.

Mandate de arestare

Velicu şi Răduţă au fost prezentaţi ieri la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorii craioveni au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Puţura urma să fie adus la Craiova în cursul zilei de ieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII