17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Copilul bătut a murit de… căzătură

Raportul medico-legal arată că băiatul de şase ani, din comuna Brabova, a murit din cauza unei lovituri puternice la cap, produse prin cădere de la înălţime. Potrivit concluziilor preliminare ale necropsiei efectuate de legişti, Andrei Valentin Bunea a suferit o hemoragie meningo-cerebrală produsă prin precipitare (cădere de la înălţime) şi a avut drept consecinţă un hematom subdural (cheag de sânge), care i-a fost fatal.

Deşi prezenta şi alte leziuni, produse prin agresiune, fapt menţionat inclusiv de medici în fişa de internare, nu acestea i-au cauzat moartea.

Totuşi, cercetările continuă, urmând ca, în baza raportului medico-legal definitiv ce va fi întocmit de legişti, poliţia să stabilească dacă nu cumva se pune problema acuzării fratelui lui Andrei, Cătălin Honcu, de 22 de ani, pentru infracţiuni referitoare la privarea de asistenţă medicală în cele trei zile în care acesta l-a ţinut acasă, fără să anunţe salvarea. Poliţia încearcă să afle şi ce şanse ar fi avut copilul în cazul în care ar fi fost dus la timp la spital.

Simona TUDOR

Razie la un depozit de spirtoase de contrabandă

Ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Dolj, însoţiţi de inspectorii Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, au descoperit miercuri, într-un depozit din apropiere de Filiaşi, aproape 2.000 de litri de băuturi alcoolice care nu aveau timbre de marcaj fiscal. Acesta era deţinut de Liviu Spătărelu, de 34 de ani, din Craiova. Au fost găsiţi 1.917 litri de băuturi alcoolice – rom, votcă şi ţuică, îmbuteliate în pet-uri de trei litri. Întreaga cantitate de băuturi alcoolice identificată a fost confiscată de reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj, iar proprietarul depozitului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, cercetările sunt continuate, pentru stabilirea surselor de aprovizionare ale craioveanului.

Aldezir MARIN

Poliţiştii de frontieră se dotează cu şalupe

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj a primit în această săptămână o şalupă fluvială de patrulare şi intervenţii, aceasta fiind prima din cele şapte care vor intra în dotarea poliţiştilor de frontieră doljeni în acest an. Conform reprezentanţilor IJPF Dolj, ambarcaţiunea are o capacitate de transport de 11 persoane şi este dotată cu tehnică specifică supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat, cum ar fi sonarul, radarul şi GPS-ul. Poliţiştii de frontieră spun că ambarcaţiunile care vor intra în dotarea IJPF Dolj au fost achiziţionate printr-un program PHARE. „Celelalte şase şalupe vor intra în dotarea inspectoratului începând cu luna mai a acestui an. Toate au fost achiziţionate printr-un program PHARE din anul 2005“, a declarat inspectorul Dănuţ Rudăreanu, purtătorul de cuvânt al IJPF Dolj.

Aldezir MARIN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII