17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJohann Sebastian Bach, omagiat la Filarmonica Oltenia

Johann Sebastian Bach, omagiat la Filarmonica Oltenia

Filarmonica „Oltenia“ prezintă luni, 10 martie, de la ora 19.00, un spectacol-eveniment, un omagiu adus compozitorului Johann Sebastian Bach, din a cărui creaţie se vor intrepreta primele trei suite pentru violoncel solo din setul complet de 6, Suita nr. 1 în Sol major, BWV 1007, Suita nr. 2 în Re minor, BWV 1008, şi Suita nr. 3 în Do major, BWV 1009.

Solist va fi violoncelistul Cristian Florea din Spania. Născut în România, Cristian Florea a fost considerat de la primele sale apariţii în public un mare talent muzical, fapt confirmat ulterior şi de premiile pe care le-a obţinut în mod constant la competiţiile internaţionale de interpretare: Belgrad, Colmar – 1978, Geneva – 1979, München (ARD) – 1982 etc.

Solist al Orchestrei „Tonhalle“, al Operei din Zürich şi al Orchestrei Simfonice Radio din Baden-Baden, a desfăşurat, totodată, o bogată activitate pedagogică în Germania.

Cristian Florea a susţinut concerte şi recitaluri de violoncel în majoritatea ţărilor europene şi în SUA. Cele mai importante lucrări din literatura pentru violoncel pot fi regăsite în repertoriul său.

Ca dirijor, ca solist sau ca director, a colaborat cu orchestrele simfonice din Madrid şi Barcelona (Spania), cu Filarmonica „George Enescu“ din Bucureşti, Filarmonica din Monterrey (Mexic), cu „Soliştii din Praga“ (Cehia), „Soliştii din Montpellier“ (Franţa), Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, filarmonicile din Ploieşti, Sibiu, Craiova ş.a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS